FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Marcel van der Net terug bij FC Utrecht

20-08-2012

8 reacties


Voormalig FC Utrecht-middenvelder Marcel van der Net is teruggekeerd op het oude nest. Als trainer van de Onder 16 (B2) van FC Utrecht Voetbal Academie, coördinator speler-volg-systeem en van de Forza Tour van FC Utrecht is hij terug bij de club die hij in de jaren negentig als voetballer ruim zes seizoenen diende.

"Marcel was als voetballer al enorm gedreven", zegt Hoofd Opleidingen Henny Lee. "Hij was een karaktervolle speler die strijdlust en mentaliteit combineerde met verzorgd voetbal. Dat zijn eigenschappen en elementen die wij graag terug willen zien in onze voetbalacademie. Marcel heeft ruime ervaring opgedaan als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam en kan onze opleidingsvisie overbrengen op onze spelers. Wij hebben Marcel nu een aantal weken bij ons aan het werk gezien en hebben veel vertrouwen in hem."

"De eerste weken bij FC Utrecht zijn mij goed bevallen", zegt Van der Net. "Maar, dat verbaast mij niets. Ik werk bij een mooie club, waar ik mij ook als voetballer enorm op mijn gemak heb gevoeld. De visie van de mensen binnen de opleiding spreekt mij aan en met de Onder 16 (B2) heb ik een heel talentvolle groep spelers om mee aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar het eerste officiële duel, die tegen PSV in de KNVB Beker."

Speler-volg-systeem
Marcel gaat tevens als coördinator optreden van het speler-volg-systeem van FC Utrecht Voetbal Academie. "Marcel heeft ook op dit gebied de nodige knowhow. Hij gaat een centrale rol spelen in het verder digitaliseren van de opleidingsgegevens van onze spelers. Door deze gegevens goed te monitoren, kunnen we de ontwikkeling van iedere speler planmatig begeleiden", aldus Hoofd Opleidingen Henny Lee.

FC Utrecht Forza Tour
Naast zijn rol als coördinator speler-volg-systeem en als trainer van Onder 16 (B2) van FC Utrecht Voetbal Academie wordt Van der Net ook coördinator van de Forza Tour van FC Utrecht. Hij neemt het stokje over van Sjors Ultee die als trainer nauwer bij het eerste elftal betrokken gaat worden.

De Forza Tour trekt wekelijks op woensdag langs de amateurverenigingen die zijn aangesloten bij RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland en brengt jeugdleden van de amateurverenigingen in contact met trainers en spelers van FC Utrecht. Drie voetbalonderdelen passeren in een middag de revue: Techniek, Koning Traptechniek en Generaal Sportief. Bij laatstgenoemde onderdeel ligt de aandacht niet zozeer op het voetbaltechnische aspect, als wel op waarden als respect en gedrag.

"Met twee voetballers van het eerste elftal of van Jong FC Utrecht bezoeken wij de RAC-clubs", zegt Van der Net. "Het is een service die wij de clubs bieden. Wij delen onze opleidingsvisie met als doel om het algehele niveau van het jeugdvoetbal in Midden-Nederland omhoog te brengen. De voor de jeugd bekende voetballers die wij meebrengen, maken het voor de jeugdige voetballers extra interessant."

De FC Utrecht Forza Tour start het seizoen op woensdag 5 september met een bezoek aan VRC in Veenendaal.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing