FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

L'histoire se répète?

18-07-2012

6 reacties


Afgelopen week dan eindelijk de presentatie van het onderzoeksrapport (voor de liefhebbers: klik) naar aanleiding van de rellen rondom FC Utrecht - FC Twente. Het gros van de conclusies die zijn getrokken in relatie tot de risico inschatting konden door de goed geïnformeerde supporters onder ons al worden getrokken na het optrekken van de rook. Gemeente, politiebobo's en politici vielen direct na het incident zwaar over elkaar heen en de algehele tendens was dat de hooligans aan de hoogste boom, of billboard liever gezegd, moesten worden opgeknoopt. Daar was in de basis wat voor te zeggen. Maar die verontwaardiging blijkt nu wel heel selectief. Het komt de betrokkenen dan ook vast niet slecht uit dat de raad zich pas in september zal buigen over het opgeleverde rapport. De soep is dan inmiddels alweer behoorlijk afgekoeld en echte maatregelen richting verantwoordelijken zullen dan ook nu wel weer uitblijven. L'histoire se répète!

FC Utrecht lijkt echter de goede kant op te willen. In dat opzicht is het goed om te zien dat de club zich hard maakt voor het zogenaamde 'normalisatietraject'. Goed gedrag moet worden beloond is het credo. We moeten af van de clubkaart, het veevervoer naar uitwedstrijden, ophouden met betutteling van supporters die met hart en ziel de club willen ondersteunen en willen genieten van een middagje voetbal. Bij thuiswedstrijden en uitwedstrijden. Als we dan toch zo graag naar Engeland kijken, laten we dan ook die strafmaat hanteren. Bij echte overtredingen stevige straffen uitdelen. Ga je toch nog over de schreef, dan moet je niet zeuren en op de blaren zitten. Even los van de effectiviteit van de huidige nog altijd labbekakkerige voetbalwet. Verbetervoorstellen en initiatiefnota's ten spijt.

Financieel realisme
Ondertussen is bij FC Utrecht een noodgedwongen financieel realisme doorgedrongen dankzij de ondoorzichtige nalatenschap van een voormalig tennisleraar en een Raad van Commissarissen die de laatste jaren heeft verzuimd te doen waarvoor ze op de mooie stoelen in de Galgenwaard zitten.
Wilco van Schaik heeft een haast aandoenlijke drive om de club in deze lastige fase toch op de kaart te zetten of om ervoor te zorgen dat deze er niet af valt. Zijn ervaringen in de reclame- en sportcommentaarwereld klinken door in zijn enthousiasmerende teksten. Dat hij zo nu en dan de plank richting de eigen achterban misslaat door teveel marketinggeneuzel mag hem nog vergeven worden. In de ogen van de fans, de ruggengraat van de club, hebben we het over de voetbalclub FC Utrecht. Niet over een te vermarkten belevingsproduct. Tenminste elf spelers die trots zijn om voor de FC te spelen en met leeuwenhart de strijd aangaan. Types als Stijn Vreven, vandaag exact 39 jaar geworden. Een stadion vol Utrecht gekkies die tevreden huiswaarts gaan als er strijd is geleverd. En niet alleen tegen Ajax. Al blijft dat natuurlijk de spreekwoordelijke slagroom op de taart.

'Wij zijn FC Utrecht'
Dat de supporters het hart van de club vormen lijkt nu ook door te klinken in de nieuwe campagne om seizoenkaarten te slijten. Seizoenkaarthouders op de voorgrond in plaats van de spelers. Heart of Life. Supporters als instrument of oprecht het besef dat de supporters het hart van de club zijn? Ik reken op het laatste. Ik snap alleen nog niet helemaal waarom deze 'pay-off' (nog zo'n marketingterm waar de gemiddelde supporter niets mee heeft) in het Engels moet. Een glashelder 'Wij zijn FC Utrecht' had mijns inziens ook niet misstaan. Maar dat is misschien nu nog een brug te ver.

Voor komend seizoen zijn de verwachtingen laag. Logisch bij gebrek aan aansprekende aankopen en na een draak van een seizoen. Misschien niet zozeer qua uiteindelijke klassering, maar wel op basis van de vertoonde wedstrijden. Behoudens die tegen - uiteraard - Ajax. Toch is de teneur niet helemaal negatief. Zelf durf ik er geen voorspelling te doen. Het belangrijkste is dat er voetbal wordt gespeeld dat tot de verbeelding spreekt. Dan 'klapt' het publiek er vanzelf ook weer op. Iets dat uiteraard ook weer zijn uitwerking heeft op de spelers. Zowel op die van FC Utrecht alsmede die van de tegenpartij. Dan kunnen we in positieve zin weer spreken van de 'Hel van Utrecht'. L'histoire se répète?

Anfield

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing