FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Lesje effectiviteit voor FC Utrecht Vrouwen

06-11-2011

1 reactie


Een lesje effectiviteit gaf ADO Den Haag aan de vrouwen van FC Utrecht. Ondanks dat het team op diverse plekken noodgedwongen was aangepast door trainer Mark Verkuyl, lieten de speelster van FC Utrecht de eerste tien minuten zien er een echte wedstrijd van te willen maken. En gezien de kansenverhouding had het scorebord bij rust ook een gelijke stand moeten laten zien. Echter stond het bij de thee al 4-0 in het voordeel van de vrouwen uit de Hofstad.

Met Jette van Vlerken, normaliter centrale verdedigster, in de spits en een compleet ander centrum (Joniek Bonnes en Sabine Verheul) voor de 16-jarige debuterende keepster Renate Verhoeven drukte FC Utrecht ADO Den Haag achteruit. De eerste mogelijkheid was dan ook voor FC Utrecht. Na een leep passje van Mandy Versteegt op de naar binnen gelopen Babiche Roof was het ADO-keepster Lorsheijd die handelend op moest treden. Een minuut later vergat FC Utrecht druk te zetten op de opendraaiende Grimberg die met een geplaatst schot Verhoeven versloeg in de verre hoek: 1-0.

De 2-0 viel twee minuten later. Verhoeven verkeek zich op de snelheid van wederom Grimberg die de keepster omspeelde en de bal panklaar teruglegde op een inlopende ADO-middenveldster. De wedstrijd had een hele andere wending gekregen toen Mandy Versteegt op snelheid doorbrak en bal perfect bezorgde bij Jette van Vlerken. Van dichtbij trof zij met haar kopbal echter keepster Lorsheijd in plaats van het net. Geen aansluitingstreffer dus. Daarentegen wel de 3-0 voor ADO Den Haag. Een van richting veranderd schot van Van Dalen ploft pardoes binnen. Tel daar een te korte terugspeelbal op van rechtsback Hélène Heemskerk en de ruststand met 4-0 is bereikt.

Ondanks deze stand liet FC Utrecht toch een paar prima aanvallen zien over met name de flanken. De twee grootste kansen volgden op slag van rust. Uit een corner miste Tessa Oudejans in geheel vrije positie de bal en even later wist Babiche Roof in een één tegen één situatie de bal alleen tegen Lorsheijd aan te schieten.

In de tweede helft in principe hetzelfde beeld. FC Utrecht begon goed maar kwam goed weg bij een briljante lob van ADO-middenveldster Wilmots die via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. Met wat mogelijkheden over en weer was het toch weer ADO Den Haag dat scoorde. Joniek Bonnes neemt onder druk de bal verkeerd aan waarna de bal simpel onder de uitlopende Verhoeven in de goal wordt geschoven: 5-0. De 6-0 en de 7-0 staan er alleen voor de statistieken.

Het commentaar van trainer Verkuyl is kort en bondig: "Een terechte maar geflatteerde nederlaag. Meer kan ik er niet over zeggen. Het is zuur dat je in de eerste helft de kansen niet maakt. Dat maakt vandaag het grote verschil."

Opstelling FC Utrecht vrouwen: Renate Verhoeven, Hélène Heemskerk, Joniek Bonnes, Sabine Verheul, Kelly Gilissen (75e min: Marissa Compier), Tessa Oudejans, Rowena Blankestijn, Manon van den Boogaard, Mandy Versteegt, Jette van Vlerken (75e min: Dominique Vugts) en Babiche Roof (46e min: Kirsten Koopmans)

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing