FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Leon de Kogel wil terugkeren'

11-09-2014

8 reacties


Op de laatste dag van de zomertransferwindow werd Leon de Kogel door FC Utrecht verhuurd aan de huidige nummer 19 uit de Jupiler League, Almere City FC. In een interview met het Algemeen Dagblad is De Kogel duidelijk: "Het doel is terugkeren".

Leon de Kogel (13 november 1991) debuteerde op 12 september 2010 als invaller voor FC Utrecht in een officieel duel, uit bij FC Groningen. Hij was pas net daarvoor opgepikt bij de amateurs van SV Houten. De Kogel speelde daar lang als centrale verdediger, maar werd bij SV Houten in de A1 omgeturnd tot spits. Dit ging hem zo goed af dat hij door FC Utrecht werd gescout, en dus al op 18-jarige leeftijd debuteerde in de eredivisie.

Bij FC Utrecht werd De Kogel tot op heden echter nooit een vaste waarde. Hij kwam tot en met dit seizoen in totaal tijdens 46 officiële duels in actie. Hij deed dit liefst 35 keer als invaller. In elf duels startte De Kogel in de basis, maar hij speelde in totaal maar twee keer een officieel duel van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal. Frappant genoeg verdween hij na die twee volledige duels voor langere tijd uit beeld van toenmalige coach Jan Wouters.
De goal die hij als invaller op 17 augustus jl. tegen Willem II maakte, was zijn achtste in dienst van FC Utrecht tijdens een officieel duel.

Vorig seizoen werd De Kogel al een lange periode verhuurd aan VVV Venlo. Voor de Limburgers kwam hij 30 keer in actie, en wist hij 14 goals te scoren. Achteraf gezien had De Kogel door de langdurige blessures van Van der Gun, Duplan en vooral Mulenga vorig seizoen mogelijk meer speeltijd bij FC Utrecht kunnen krijgen.

Voorafgaand aan dit seizoen was er belangstelling van Excelsior, maar De Kogel besloot voor zijn eigen kans bij FC Utrecht te gaan. "Ik was vastberaden om voor de spitspositie te knokken. Gaandeweg de voorbereiding kwam het gevoel dat dat er niet inzat" aldus De Kogel in het Algemeen Dagblad. De realiteit is dat hij in de pikorde al was voorbij gestreefd door Rubio Rubin, terwijl Ruud Boymans nog steeds de beoogde eerste spits is en Nacer Barazite ook op die positie uit de voeten kan. Tevens heeft Cedric Badjeck in de Beloftencompetitie inmiddels vijf keer gescoord in vier competitieduels, en lijkt zijn aankloppen bij het eerste een kwestie van tijd.

De Kogel vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij vond vooral eerlijk naar zichzelf te moeten zijn: "Ik moet elke week beter worden en dat gaat niet op de bank". Er was volgens De Kogel veel belangstelling voor hem uit de Jupiler League, en hij koos uiteindelijk voor Almere City FC. De Kogel vindt dat hij tijdelijk weg is, maar houdt in het Algemeen Dagblad een slag om de arm: "Na dit seizoen heb ik nog een contractjaar bij Utrecht. In principe wil ik terug, maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt."

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing