FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

KWF en FC Utrecht gaan samen de strijd aan

19-09-2010

1 reactie


KWF Kankerbestrijding is de komende vier jaar maatschappelijk partner van FC Utrecht. De overeenkomst tussen beide partijen is zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo getekend.

KWF Kankerbestrijding is de komende vier jaar maatschappelijk partner van FC Utrecht. De overeenkomst tussen beide partijen is zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo getekend. KWF Kankerbestrijding gaat onder andere donateurs werven onder de supporters van FC Utrecht. De opbrengst van deze inzamelingsactie wordt door FC Utrecht verdubbeld en gaat naar een speciaal onderzoeksproject van KWF Kankerbestrijding.

Het werven van fondsen door FC Utrecht voor KWF Kankerbestrijding heeft als doel om een onderzoeksproject in het Utrechtse Universitair Medisch Centrum te financieren. In het UMC start dit najaar een onderzoek: heeft fysieke training tijdens de behandeling tegen kanker invloed op de ontwikkeling van de ziekte en het mogelijke genezingsproces? Dit onderzoek staat onder leiding van Prof.dr. P.H.M. Peeters en Prof.dr. E. van der Wall van UMC Utrecht. Dit project is door FC Utrecht exclusief geadopteerd en al het inzamelde geld tijdens collectes en andere acties wordt direct besteed aan dit onderzoek.

Van binnenuit
KWF Kankerbestrijding is blij met de stap die FC Utrecht zet met deze nieuwe samenwerking. “De motivatie van FC Utrecht om met ons samen te werken komt echt van binnenuit”, aldus Joep Verboeket, hoofd fondsenwerving van KWF Kankerbestrijding. “De impact van het overlijden aan de ziekte kanker van oud-FC Utrecht-speler Henny van Schoonhoven is bijzonder groot geweest. Dit partnership geeft aan dat FC Utrecht ook echt wat wil betekenen in de strijd tegen deze ziekte.”

Trots
Dat FC Utrecht meer is dan alleen voetbal, is voor iedereen die FC Utrecht kent inmiddels bekend. “Dat we nu zo concreet gaan bijdragen aan onderzoek tegen deze vreselijke ziekte maakt ons trots”, aldus voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht. “Naast het uit het stadion weren van het woord kanker als scheldwoord wilden we meer doen. Wij rekenen erop dat onze supporters gul zullen doneren. Zowel de Seizoenkaarthouders, de Clubkaarthouders als de leden van de Businessclub zullen de aankomende periode worden benaderd met de vraag of ze willen doneren. Wij gaan de opbrengst van deze collecte verdubbelen. Ik verwacht dat wij hiermee op een constructieve wijze kunnen bijdragen aan het welslagen van het door ons geadopteerde onderzoeksproject”

Over KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding gaat al 60 jaar voorop in de strijd. Dat doet de organisatie niet alleen. Maar samen met patiënten, artsen, wetenschappers, collectanten, donateurs, bedrijven en veel vrijwilligers. Samen strijden ze voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Sinds de oprichting in 1949 zijn de overlevingskansen van kankerpatiënten ruim verdubbeld. Tegenwoordig is de kans dat iemand met kanker de eerste vijf jaar overleeft, gestegen tot ruim 50 procent. Maar het aantal mensen dat jaarlijks kanker krijgt, neemt ook toe. Inmiddels krijgt één op de drie mensen kanker. Uiteindelijk wil KWF Kankerbestrijding realiseren dat niemand meer dood gaat aan de ziekte kanker. Kijk voor meer informatie op kwfkankerbestrijding.nl.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing