FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Kritiek op proces rondom afgelasting

11-12-2017

4 reacties


Het duel FC Utrecht - Feyenoord werd gisteren vanwege de sneeuwval afgelast. Die beslissing was geen verrassing, maar er was wel veel kritiek op het proces er omheen.

Om 13:00 uur deed arbiter Björn Kuipers een veldinspectie. Op het Twitter-account van FC Utrecht kwam toen de opmerking: 'Er kan gevoetbald worden, is (vooralsnog) de conclusie.' Net voor 13:30 uur werd dit nog een keer bevestigd door RTV Utrecht-journalist René van den Berg. Tien minuten voor de aanvang kwam echter de mededeling dat het duel was uitgesteld, en werd ingezet op een aftrap om 15:15 uur. Net na 15:00 uur kwam de defintieve afgelasting op Twitter:

De vele aanwezigen in het stadion konden daardoor weer naar huis, in de nog steeds vallende sneeuw. De gladheid die daardoor ontstond, was aanleiding om al het busverkeer in de stad Utrecht te cancellen.

Op diverse Social Media gaven fans uiting aan hun onbegrip, en dat richtte zich met name op de situatie op de weg. Er was immers zaterdagavond al een Code Oranje afgegeven met als dringend advies alleen de weg op te gaan als daarvoor een dringende reden zou zijn. Daar hield de arbitrage geen rekening mee; iets dat volgens de richtlijnen van de KNVB is. Op de website van RTV Utrecht wordt daarover een woordvoerder van de KNVB geciteerd: 'De clubs en de scheidsrechter beslissen samen met de KNVB over de omstandigheden binnen het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie daarbuiten.'

Inmiddels heeft de KNVB gereageerd op de ontstane situatie, en aangegeven met clubs en supporters in overleg te willen. Zie daarvoor dit bericht.

Foto: FCUPhoto

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Dick Advocaat:
Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing