FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Komst ervaren Zweedse verdediger definitief

30-07-2018

8 reacties


FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Emil Bergström. De 25-jarige international van Zweden komt transfervrij over van het Russische Rubin Kazan en heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Eredivisionist uit de Domstad.

Bergström begon met voetballen bij Spånga IS en droeg als jeugdspeler ook het shirt van opleidingsclub IF Brommapojkarna, om in 2008 de overstap te maken naar Djurgårdens IF. In 2011, op 17-jarige leeftijd, maakte hij voor die club zijn debuut in de Allsvenskan, de hoogste divisie van Zweden. Bij Djurgårdens groeide Bergström uit tot een sterkhouder en was hij aanvoerder, alvorens in 2016 – inmiddels als international van Zweden – de stap te zetten naar de Russische competitie. Rubin Kazan lijfde de verdediger in en verhuurde hem uiteindelijk aan de Zwitserse traditieclub Grasshoppers.

De Zweedse centrale verdediger speelde al meer dan 200 officiële wedstrijden op het hoogste niveau. Waaronder 129 competitiewedstrijden op het hoogste niveau in Zweden, kwam 53 keer in actie op het hoogste niveau van Zwitserland en maakte 16 keer zijn opwachting in de Russische hoogste klasse. De Zweed kan centraal in de achterhoede uit de voeten.

“In de persoon van Emil halen we een intelligente speler in huis, die positioneel erg sterk is. Emil is een echte verdediger en beschikt over veel duelkracht. Aan de bal neemt hij initiatief en hij heeft een goede passing”, omschrijft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam de Zweedse aanwinst. “Voor zijn leeftijd heeft hij al heel veel ervaring. Emil is bovendien een echte persoonlijkheid. Bij Djurgårdens was hij al op jonge leeftijd aanvoerder en hij droeg bij Grasshoppers zelfs als huurling de aanvoerdersband. Emil is fysiek sterk en heeft een winnaarsmentaliteit en past wat dat betreft uitstekend bij onze club.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing