FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Erwin Koeman: "Het zit ons erg tegen"

19-08-2011

3 reacties


Jan Wuytens verliet donderdag geblesseerd het traingingsveld. Vrijdagmiddag wordt de aard van zijn blessure duidelijk. Een volgende tegenslag voor trainer Erwin Koeman, die in een week tijd een aantal spelers voor langere tijd kwijtraakte. Edouard Duplan en Frank Demouge zijn deze week geopereerd en zes tot acht weken uitgeschakeld. Tegen Vitesse zijn ook keeper Roberto Fernandez, Leon de Kogel en Michael Zullo niet inzetbaar.

Gewoon pech
"Het zit ons erg tegen, maar we houden echt wel elf spelers over, hoor", zei Koeman vrijdag tijdens het wekelijks persuur. "We hebben onderzocht waar het aan zou kunnen liggen. Maar het veld is egaal en er wordt goed gesproeid, daar ligt het dus niet aan. Het gewoon pech." Het hoort ook bij het trainersvak om met die omstandigheden om te gaan, vindt hij. Het geeft volgens hem bovendien andere spelers de kans zich te bewijzen.

Jacob Mulenga kan ook dit weekend nog niet de volle negentig minuten spelen. De aanvaller bekroonde afgelopen zondag tegen De Graafschap zijn indrukwekkende rentree met twee treffers. Maar hij komt terug van een revalidatieperiode waarin hij negen maanden niet speelde. Mulenga begint tegen Vitesse in de basis of maakt in de loop van de wedstrijd zijn opwachting, vertelde Koeman.

Wennen
Johan Mårtensson heeft last van een lichte hamstringblessure, maar hij kan spelen zaterdag. Koeman gaf aan dat de Zweedse aanwinsten toch wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe omstandigheden. "Ze zijn later ingestroomd en het voetbal is anders dan ze gewend zijn. In Zweden is het wat gemakkelijker voetballen. Maar die jongens komen er echt wel aan."

Na de gelijke spelen tegen VVV-Venlo (0-0) en De Graafschap (2-2) reist FC Utrecht zaterdag naar Arnhem voor het duel met Vitesse (18.45 uur). Koeman ziet voor zijn team absoluut goede mogelijkheden om zaterdag in het Gelredome de eerste zege van het seizoen te behalen. "We hebben tijdens de tweede helft tegen De Graafschap laten zien dat we goed kunnen voetballen en dat vertrouwen moeten we zaterdag uitstralen."

Minuut stilte
De wedstrijd Vitesse-FC Utrecht wordt zaterdag voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen zondag overleden Fritz Korbach. Tussen 1970 en 1973 was Korbach bij FC Utrecht de rechterhand van eerste hoofdtrainer Bert Jacobs. Korbach zat in die periode ook vijf keer als eindveranwoordelijke op de bank bij de hoofdmacht.

Jubileum Rob van Dijk
Rob van Dijk kan tegen Vitesse zijn 350e Eredivisieduel spelen. De doelman maakte zijn Eredivisiedebuut ook tegen Vitesse, op 6 december 1992 in De Kuip namens Feyenoord (2-2). Van Dijk maakte zondag zijn debuut voor FC Utrecht en werd daarmee de eerste veertiger die voor de club uitkwam in de Eredivisie.

Bron: fcutrecht.nl 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing