FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Koeman: "Gerndt is echt een topper"

20-07-2011

1 reactie


FC Utrecht presenteerde woensdag Alexander Gerndt. De 25-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een vierjarig contract. Gerndt sluit pas op 1 augustus aan bij de selectie van Erwin Koeman, omdat Helsingborgs hem nog wil laten spelen in de Europa League-wedstrijd tegen Hapoel Nicosia.

FC Utrecht toonde zich afgelopen weken bijzonder slagvaardig in Zweden. Na Johan Mårtensson en Marcus Nilsson verwelkomde de club met Gerndt woensdag dus de derde Zweedse aanwinst voor de selectie. Voorzitter Jan Willem van Dop zei blij te zijn dat ook Gerndt gelooft in de filosofie van FC Utrecht: "Dat hij bij ons een stap naar een nog grotere club kan zetten." Erwin Koeman sprak de hoop uit dat hij de stap ook werkelijk gaat maken. "Want dat betekent dat hij het hier goed gedaan heeft", aldus de trainer.

Technisch directeur Foeke Booy somde de kwaliteiten op van Gerndt (sterk, veelzijdig, snel, goed schot, kopkracht), die topscorer was afgelopen seizoen in de Zweedse competitie en al zes interlands achter zijn naam heeft staat. En niet onbelangrijk: de 1.86 m lange Gerndt kan op meerdere posities uit de voeten.
Booy stelde vast dat FC Utrecht er inmiddels in geslaagd is het team in elke linie en over de hele as te versterken.

Topper
Erwin Koeman complimenteerde de clubleiding met de getoonde daadkracht. Ook weer met het vastleggen van Gerndt, die in de belangstelling stond van vele andere clubs. Koeman: "Er is in relatief korte tijd heel veel gebeurd. Maar we hebben goede zaken gedaan." En Koeman over Gerndt: "Ik wil hem niet onder druk zetten, maar hij is absoluut een topper."

Alexander Gerndt gaf aan dat zijn eerste indrukken van FC Utrecht zeer positief zijn. "Ook op het menselijk vlak ben ik hier erg prettig ontvangen. Dat is voor mij belangrijk en een teken dat ik bij de goede club terechtgekomen ben."

Nilsson eerder in Utrecht
Zijn landgenoot Marcus Nilsson komt overigens wat eerder dan gepland in Utrecht. De verdediger ontving afgelopen week in zijn laatste wedstrijd een gele kaart en is daardoor geschorst voor het duel van komend weekend. Hij arriveert morgen (donderdag) al in Utrecht en traint vrijdag met de groep mee. Nilsson keert zaterdag nog wel terug om afscheid te nemen van de supporters van Helsingborgs. Daarna kan hij zich volledig op zijn nieuwe club gaan richten.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing