FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Koeman blijft na excuses directie FC Utrecht

22-08-2011

0 reacties


Na een urenlang gesprek met de directie van FC Utrecht over de zaterdag ontstane crisis, verliet Erwin Koeman maandagmiddag samen met zijn vertegenwoordiger Stadion Galgenwaard.

"De club komt zo met een verklaring", ontweek de oefenmeester vragen van de wachtende pers, terwijl hij naar zijn auto liep. Om uiteindelijk na enig aandringen toch te stoppen en duidelijkheid te verschaffen. "Alles is op een goede en respectvolle manier uitgesproken. Dus ik blijf", zei hij.

Toen Koeman zich aan het begin van de middag meldde voor het gesprek, was dat gevoel "minder", zo erkende de oefenmeester voor hij in zijn auto stapte om op het trainingscomplex Zoudenbalch zijn spelersgroep op de hoogte te stellen.

"We hebben naar de trainer een fout in de communicatie gemaakt", verklaarde voorzitter Jan Willem van Dop even later. "Op zo'n moment vind ik dat je ook voor je fout moet uitkomen, dus hebben we Erwin excuses aangeboden. Die heeft hij na een lang en pittig gesprek aanvaard."

Koeman wond zich zaterdagavond na het uitduel met Vitesse (2-1 verlies) behoorlijk op over de huur van Ajax-middenvelder Rodney Sneijder. Niet vanwege de speler zelf, maar om het feit dat hij niet van die overeenkomst op de hoogte was gesteld. Volgens Van Dop lag die communicatiefout in de druk rondom Sneijder.

"Toen wij er in het weekend achter kwamen dat er ook een andere club (ADO Den Haag, red.) interesse had, moesten we snel handelen. Daarbij is een belangrijke stap overgeslagen: de verantwoordelijkheid die de trainer heeft bij het aantrekken van een nieuwe speler", aldus de voorzitter.

De frustratie bij Koeman werd maandag weggenomen in een gesprek tussen de trainer, zijn vertegenwoordiger, Van Dop, technisch directeur Foeke Booy en grootaandeelhouder Frans van Seumeren. "De insteek was om duidelijkheid voor elkaar te creëren", zei Booy na het gesprek.

Volgens de technisch directeur is er geen sprake van een druppel die de emmer deed overlopen bij Koeman. De trainer zag niet alleen zijn beste spelers vertrekken, maar heeft daarnaast te maken met veel blessures en een sportief matige seizoensstart. "Alles wat er voor dit weekend is gebeurd, staat hier los van", verduidelijkte Booy. "Het ging om datgene wat wij zaterdag met elkaar hebben meegemaakt. Daar hebben wij over gesproken."

"In ieder bedrijf gaan dingen wel eens niet goed. We zijn allemaal mensen en maken allemaal wel eens een foutje", vulde van Dop aan. "Ik kan mij heel goed voorstellen dat de trainer not amused was en hoe het uiteindelijk gelopen is. Dan moet je allereerst die fout erkennen en vervolgens zorgen dat je door een goed gesprek het vertrouwen in elkaar weer herstelt. We hebben het uitgesproken, elkaar de hand geschud en we gaan gewoon weer door", besloot de voorzitter.

Bron: DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing