FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Kleuterklas houdt thuisrecord in handen

26-11-2013

0 reacties


Mijn buurman in Vak P hield zijn hart vast toen de spelers van FC Utrecht en ADO Den Haag zich zondagmiddag om half een presenteerden voor de aftrap. ,,Wat moet onze kleuterklas beginnen tegen die stoere reuzen van de tegenpartij’’, zo luidde zijn angstige voorgevoel. ,,Laten we vooral niet te veel hoekschoppen en vrije trappen tegen krijgen, want dan wordt het vanmiddag een drama.’’

Aanvankelijk leek het pessimisme van buurman Ad niet ongegrond. Het heiligdom van Robin Ruiter werd het eerste half uur van alle kant belaagd, paal en lat moesten enkele keren uitkomst bieden omdat de vijandelijke aanvallers hun fysieke overwicht probeerden te benutten. Ook had de FC-keeper al zijn reflexen nodig om de openingstreffer voor de Hagenaars te voorkomen.

Maar zie, de kleuterklas richtte zich op en had daarbij het geluk dat vlak voor rust twee keer geprofiteerd kon worden van slordig uitverdedigen aan Haagse kant. Twee kleuters legden de basis voor de goals: Yoshiaki Takagi met zijn koppende assist bij de 1-0 van Steve de Ridder, Yassin Ayoub was attent ter plekke bij de 2-0. Vanaf at moment liet het jeugdige FC Utrecht zien wel degelijk goeds positiespel te kunnen uitvoeren en kwam de fortuinlijk verkregen voorsprong niet meer in gevaar.

Volgens het weekblad Voetbal International heeft FC Utrecht van alle eredivisieclubs het beste thuisrecord in 2013 en die mooie serie kwam ondanks tal van invallers niet in gevaar tegen ADO Den Haag. Dit kalenderjaar wachten nog de thuisduels tegen NEC en PSV, half januari 2014 komt Feyenoord naar de het bijna onneembare voetbalbastion Galgenwaard. Of Timothy Derijck er dan nog bij is, lijkt onzeker nu de Belg zondagmiddag heeft aangegeven tussentijds weg te willen.

Het fluitconcert dat hem bij zijn invalbeurt ten deel viel, is bij Timothy in het verkeerde keelgat geschoten. Het verschil met de ovatie bij de rentree van Edouard Duplan was dan ook schrijnend voor Derijck, wij in Vak P deden er dan ook niet aan mee. Hoe onrechtvaardig die publieke afkeuring mogelijk ook was, misschien moet Timothy ook een beetje de hand in eigen boezem steken en zich qua lichaamstaal  wat meer bescheiden opstellen. Na zijn missers tegen Vitesse maakte de andere Belgische aankoop Steve de Ridder openlijk zijn excuses in de richting van zijn teamgenoten. Zo kan het dus ook.

Hans van Echtelt
Vak P

(foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing