FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Klaiber (18) en Kerk (17) tekenen profcontract

29-04-2013

1 reactie


FC Utrecht heeft wederom twee talentvolle spelers uit de eigen academie voor meerdere jaren vastgelegd. Sean Klaiber (18) en Gyrano Kerk (17) tekenden beiden een contract voor twee seizoenen bij FC Utrecht. In deze overeenkomsten is een optie opgenomen die hen mogelijk nog een jaar langer aan FC Utrecht verbindt.

Henny Lee, Technisch Manager a.i. en Hoofd Opleidingen van FC Utrecht, is verheugd met het vastleggen van het tweetal. “Sean en Gyrano zijn twee talentvolle voetballers uit O19, die beschikken over de basiselementen die nodig zijn om profvoetballer te worden. De komende jaren gaan wij hun talenten verder ontwikkelen. Wij hebben veel vertrouwen in deze jongens. Zij moeten nu de lijn doortrekken, waarbij wij hen helpen om het proces van ontwikkeling in positieve zin te beïnvloeden.”

“Sean is een dynamische middenvelder met veel loopvermogen”, zegt Lee over de kwaliteiten van Klaiber, die al sinds 2007 in de FC Utrecht Academie voetbalt. “Daarbij is hij mentaal sterk en beschikt hij over de nodige duelkracht.” Kerks kwaliteiten verschillen met die van Klaiber. “Gyrano is een snelle rechterspits die een goede individuele actie in huis heeft. Een echte diepgaande actiespeler”, aldus Lee.

Klaiber is trots. “Ik speel al meer dan vijf jaar bij FC Utrecht”, zegt de middenvelder. “Je ziet steeds meer jongens een contract tekenen en aansluiten bij het eerste. Dat is ook mijn doel. Mijn eerste contract mag ik nu tekenen. De volgende stap die ik wil maken, is die naar een plaats in de eerste selectie. Maar, voor nu ben ik heel blij.”

Ook aanvaller Kerk is content met zijn eerste contract. “Op dit moment ben ik eerstejaars A-junior, pas 17 jaar. Als je dan je eerste profcontract al mag tekenen, dan kun je niet anders dan heel trots en heel blij zijn. Ik hoop mijzelf de komende jaren verder te ontwikkelen en de stap te maken naar het eerste. Hier ga ik hard voor werken.”

Klaiber sluit in het seizoen 2013/2014 aan bij Jong FC Utrecht. Kerk mag nog een jaar in FC Utrecht O19 uitkomen.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
31 maart 2018 20:45 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 65pt
2 (2) Don Leo 64pt
3 (3) badbo13 60pt
4 (4) Menno 59pt
5 (5) Kikker 54pt
6 (7) chapri 54pt
7 (6) fanvandeFC 53pt
8 (8) ad rem 52pt
9 (18) fcagbu 52pt
10 (9) Speedy 51pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing