FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Kijkje in de voetbalkeuken op voetbalavond

30-11-2012

0 reacties


‘Een boeiende en leerzame avond' was een veel gehoorde kreet na afloop van de voetbalavond voor supporters. In een nieuwe opzet vertelden de technisch verantwoordelijken voor het voetbal van FC Utrecht over de huidige situatie en de toekomst van de club.

Nadat algemeen directeur Wilco van Schaik de bijna honderd aanwezigen welkom heette, werd een moment stilgestaan bij de 80ste verjaardag van Tonny van der Linden en het overlijden van Ab Fafié. Daarna werd het lievelingsnummer van David Di Tommaso 'Ti Amo' gespeeld, waarna iedereen van zijn stoel opstond en met respect stilstond bij de sterfdag van David. Na dit mooie moment pakte Wilco van Schaik zijn oude vak als presentator weer op en stelde hij als gastheer de sprekers voor.

Henny Lee, hoofd opleidingen en manager technische zaken a.i., trapte de bijeenkomst af door te vertellen over de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht. "Wij willen een complete opleiding zijn om onze voetballers te brengen naar het niveau van eredivisiespelers. Uiteindelijk willen we dat ons eerste elftal bestaat uit 40 tot 50% eigen opgeleide spelers", vertelde Lee. "Wij leiden onze spelers op door te werken met de kernwaarden: initiatiefrijk, naar voren gericht, technisch, met lef, passie en strijd. Daarbij hanteren we een aanvallend systeem; 4-3-3. In de eerste jaren van de opleiding is het belangrijk om als individuele speler en als team te spelen naar die kernwaarden. Pas vanaf O19 (A1) gaan de resultaten tellen. De eerste opleidingsjaren zijn de resultaten onderschikt aan het ontwikkelen van het talent." Het hoofd opleiding liet aansluitend ter illustratie van de speelwijze enkele beelden zien van jeugdelftallen.

Rol supporters
Lee benadrukte de rol van de supporters toen, de voormalige trainer van onder meer FC Dordrecht, hun betrokkenheid bij het eerste elftal besprak. "Het is belangrijk dat er een wisselwerking tussen spelers en supporters is. Jullie moeten elkaar steunen", benadrukte Lee. "De ene keer nemen de spelers hiervoor het initiatief, de andere keer weer de supporters. FC Utrecht is van ons allemaal, laten we elkaar altijd versterken", besloot het hoofd opleiding zijn verhaal.

Vervolgens kwam Edwin de Kruijff aan tafel zitten bij Wilco van Schaik. Als verantwoordelijke voor de scouting en manager spelerszaken a.i. sprak De Kruijff over de scouting en het eerste elftal. Hij vertelde hoe de scouting te werk gaat en in welke landen en competities de scouts actief zijn. Ook gaf hij duidelijkheid over het vastleggen van jeugdspelers en de potentie van de eigen opleiding van FC Utrecht. Na deze boeiende uiteenzetting was het woord aan trainer Jan Wouters.

Perspectief
Wouters plaatste in gesprek met Van Schaik het huidige seizoen in perspectief. "Door de ervaringen die de speler vorig jaar opdeden, spelen zij nu op het niveau waar we naar toe hebben gewerkt", zei de trainer. "De jonge spelers hebben afgelopen jaar een spoedcursus gevolgd. Neem Tommy Oar, daar hebben Robby Alflen en ik veel mee gesproken. Dat betaalt zich nu uit."

Wouters beantwoorde vervolgens enkele vragen van de supporters over de huidige speelwijze en het zetten van druk. "Ik heb al vaker gezegd dat tegenstander zich op ons spel instellen. De ruimte om te voetballen wordt dan erg klein. Het proces waar we nu met de spelers in zitten, is het vinden van een oplossing om hiermee om te gaan. Dan komt creativiteit om de hoek kijken."

Spelers
Na Wouters sloten de aanwezige speler Mike van der Hoorn, Leon de Kogel en Yassin Ayoub de avond af. Van der Hoorn, die door Wouters een toekomst wordt voorspeld als één van de beste verdedigers in Nederland, vertelde over zijn ontwikkeling. "Wouters en Alflen wijzen me op kleine dingen waardoor ik beter ga spelen. Ik moet meer om me heen kijken, zodat ik al snel weet waar iedereen staat. Dat gaat steeds beter."

Leon de Kogel sprak in aanvulling op het verhaal van Henny Lee over zijn aansluiting bij de Utrechtse jeugdopleiding komend vanaf sv Houten, nu zo'n drie jaar geleden. "Ik miste toen kracht en conditie. Ook de omschakeling naar het positiespel was ook moeilijk, omdat ik op die manier nooit gespeeld had."

"Nu ik weer bijna fit ben, wil ik me gaan bewijzen", besloot Yassin Ayoub de avond. "Ik praat veel met Nana Asare en Cedric van der Gun over het voetbal. Van hen leer ik veel. Ik zit nu bij het eerste elftal en ik wil laten zien wat ik kan."

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing