FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Kenners over FC Utrecht: 'De flair is terug'

24-01-2013

2 reacties


De grote verrassing van de Eredivisie is toch zeker FC Utrecht. De Domstedelingen staan rotsvast op de zesde plek en nog maar twee punten af van titelkandidaat Vitesse. Opmerkelijk, omdat de club de laatste jaren alleen maar grote namen kwijt raakte en eigen jeugd zag aansluiten.

Een van hen is Dave Bulthuis. In het nieuwe ELF Voetbal Magazine laat hij zich, net als andere kenners, uit over de wederopstanding van de FC. "We zijn een hecht team geworden, dat het over een andere boeg kan gooien als het voetballend niet lukt. Op kracht ja. Ik weet zeker dat FC Utrecht daar op scout en selecteert", aldus de linksbenige verdediger.

"Ik pas hier, heb altijd iets met FC Utrecht gehad", gaat Bulthuis verder. "Het mouwen opstropen bevalt me. Bij de supporters kan ik weinig fout doen. Een cultfiguur? Wil ik best zijn ja. Ik heb ook mezelf verrast, maar ik zal niet vergeten waar ik en de club vandaan komen."

De geboren Utrechter Gert Kruys, momenteel trainer van FC Dordrecht, valt iets bijzonders op. "Ik merk dat de flair terug is. Ze durven echt weer te voetballen. Het team brengt spektakel en dat zien de mensen hier graag. Mooi dat de club eindelijk kan profiteren van jongens die al lange tijd met elkaar samenspelen."

Kruys sluit af met lovende woorden over Frans van Seumeren. "Die man verdient een standbeeld in Utrecht. Hij heeft de club gered en is een echte supporter. Een fantastische man."

Bas Ticheler, verslaggever van de NOS en volger van onder andere FC Utrecht, heeft door de jaren heen vooral hoofdtrainer Jan Wouters in positieve zin zien veranderen. "Bij Ajax en PSV straalde Jan ongeluk uit. Nu zie ik Wouters rustig en zichzelf zijn. De combinatie met Rob Alflen werkt ook goed. Als profs waren zij slimme voetballers, middenvelders die over het spelletje nadachten. Dat nemen zij nu mee als trainers. Alflen maakte ik vroeger bij RTV Utrecht mee als assistent in het amateurvoetbal en toen zeiden de kenners al: die wordt ooit een uitstekende hoofdtrainer. Vanwege zijn tactische kennis. Ik denk dat hij dat op termijn ook bij FC Utrecht wordt."

Bron: elfvoetbal.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing