FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Junior Fernández start tegen Heerenveen

21-10-2011

0 reacties


Doelman Junior Fernández maakt dit weekend tegen Heerenveen voor het eerst zijn opwachting in het doel van FC Utrecht. Dat maakte trainer Jan Wouters vrijdagmiddag bekend tijdens het wekelijks persuurtje.

Fernández raakte begin augustus vlak na zijn komst naar FC Utrecht geblesseerd aan zijn knie. Rob van Dijk was sindsdien zijn vervanger. De weer volledig herstelde Fernández deed inmiddels een helft mee in de trainingswedstrijd tegen Westerlo en maakte begin deze week de negentig minuten vol bij Jong FC Utrecht tegen Jong FC Twente. Hij incasseerde in dat duel vijf tegentreffers. "Maar hij maakte absoluut een goede indruk", aldus Wouters. "Hij is fit en was gehaald als eerste keeper", motiveerde de trainer zijn keuze. Wouters omschreef de keeper uit Paraguay als een open jongen en een atletische verschijning. Een doelman ook die goed meevoetbalt. De communicatie in het veld met zijn medespelers verloopt eveneens probleemloos.

Afwezigen tegen Heerenveen
FC Utrecht mist tegen Heerenveen Mark van der Maarel, Jan Wuytens, Alexander Gerndt, Jacob Lensky en de (voor één duel) geschorste Marcus Nilsson. Van der Maarel heeft maandag bij de beloften zijn neus gebroken en is gisteren geopereerd. De verdediger kan de komende week wel gewoon meetrainen. Wuytens verliet deze week twee keer voortijdig de training, omdat hij last had van zijn hamstring. Hij maakt geen deel uit van de selectie voor de wedstrijd van zaterdag om het risico te vermijden dat hij straks voor langere tijd uitgeschakeld is. Gerndt (voetblessure) hervat dinsdag de groepstraining. De komende weken zal ook duidelijk worden wanneer de teruggekeerde Lensky, die nu individueel traint, weer bij de groep kan aansluiten.

"De visie blijft hetzelfde"
Wouters keek vrijdag voor het eerst als eindverantwoordelijke coach vooruit naar de komende wedstrijd. Hij sprak van een gekke week en een vervelende situatie door het vertrek van Erwin Koeman. "Er kwam veel op me af de afgelopen dagen, veel meer natuurlijk dan ik als assistent gewend was, maar dat bevalt me goed. Ik sta geen ander beleid voor dan Erwin. De visie blijft hetzelfde: naar voren toe voetballen en voor de winst gaan. En in Utrecht mag het best opportunistisch. Daar moeten we een goede balans in vinden. Ik zie ook absoluut een stijgende lijn met deze jonge, talentvolle groep. Tegen RKC was het bij vlagen erg goed."

De volgende wedstrijd is altijd weer de belangrijkste, zo stelde Wouters vast. "En zeker deze tegen Heerenveen, want we mikken op het linkerrijtje." Heerenveen, dat vooraf één punt minder heeft dan FC Utrecht, is bezig aan een reek van zeven duels zonder nederlaag. De kracht van de Friezen ligt volgens Wouters vooral in de voorste linie met daarin gevaarlijke vleugelaanvallers en een scorende spits. "Ze hebben moeite om het spel zelf te maken, maar zijn zeer gevaarlijk in de counter. Daar moeten we zaterdag alert op zijn."

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing