FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Junior en Gerndt ontbreken nog tegen AZ

24-11-2011

3 reacties


Naast de langdurig geblesseerde Jacob Mulenga zijn ook keeper Junior Fernandez en aanvaller Alexander Gerndt nog onvoldoende van hun blessures hersteld om vrijdagavond te kunnen spelen. FC Utrecht mist verder in de uitwedstrijd tegen koploper AZ de geschorste Nana Asare, Alje Schut (die tegen ADO Den Haag ziek uitviel en nog niet helemaal in orde is) en Jacob Lensky. De Canadees met een Tsjechisch paspoort traint volop mee en speelde afgelopen maandag zestig minuten in Jong FC Utrecht, maar is volgens trainer Jan Wouters nog niet wedstrijdfit. Vanwege de afwezigheid van Schut zit Kai Heerings in Alkmaar op de bank.

"Jacob Lensky is er vanwege zijn alcoholprobleem lang uitgeweest en het gaat nu goed met hem", zei Wouters donderdag tijdens zijn wekelijkse persgesprek, "maar we bekijken het van week tot week. Ik vind ook, dat hij zijn plek in de selectie eerst weer moet veroveren en daarbij steunen we hem uiteraard volop." Keeper Fernandez heeft nog steeds last van zijn knie. "Hij was aan het herstellen, maar kreeg vorige week een terugslag", aldus Wouters. "Het is onduidelijk hoe lang zijn blessure nog gaat duren, maar ook zijn situatie bekijken we van week tot week."

De trainer van FC Utrecht is niet onder de indruk van opmerkingen van zijn collega van AZ, Gert-Jan Verbeek. Die liet weten niet bang te zijn voor FC Utrecht, ‘zeker als Asare er niet bij is'. "Dat Verbeek dat vindt, daar kan ik ook niks aan doen", relativeerde Wouters de opvatting van de trainer van AZ. "Natuurlijk wordt het geen gemakkelijke wedstrijd voor ons, maar we gaan zeker niet voor de pot hangen en we gaan gewoon proberen te voetballen." Hij kwalificeerde de tegenstander van morgen als ‘één van de meest constante teams in de Eredivisie'. "Niet voor niets staan ze bovenaan", zei Wouters. "Ze zijn conditioneel sterk, zetten veel druk naar voren en spelen gewoon goed voetbal."

‘Meer rust'
In het spel van zijn eigen team constateert Wouters een duidelijke opgaande lijn. "Het gaat steeds beter", zei hij, "ik zie vooral, dat er meer rust in het voetbal komt. Ook tegen ADO Den Haag gingen we van onze eigen kracht uit en bleven we naar voren voetballen en druk zetten."

Wat zeker nog beter kan, is dat vooral de jonge spelers constanter gaan presteren, aldus Wouters. "Neem nou Leon de Kogel", zei hij. "Dat is een jonge speler die nu volop aan de bak moet vanwege de blessure van Mulenga. Hij doet het goed en werkt hard, maar bij hem valt nog veel winst te behalen. Leon moet fysiek sterker worden, nog wat beter positie kiezen voor de goal en constant aanwezig en aanspeelbaar zijn in de wedstrijd", somde Wouters op. "Die verbeterpunten realiseer je niet allemaal in één week, maar Leon ziet dat hij daaraan moet werken en hij is er dan ook erg bewust mee bezig. En scoren kan hij; dat heeft-ie in Jong Utrecht wel laten zien."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing