FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong Utrecht wint van Jong Ajax

23-08-2011

1 reactie


Jong FC Utrecht is na twee jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie voor beloftenteams. En hoe! De ploeg van trainer Robbie Alflen versloeg maandag op een goed gevuld Sportcomplex Zoudenbalch Jong Ajax met 3-1.

In het begin van de wedstrijd hadden de Utrechtse beloften nog wat te veel ontzag voor Ajax, dat wat kleinere kansen kreeg die niet veel gevaar brachten. In de 17e minuut schoot Anouar Kali aan de andere kant de bal op de buitenkant van de paal. Een paar keer had Jong FC Utrecht het moeilijk met het snelle combinatiespel van de gasten. Doelman Erik Cummins redde echter een paar keer meer dan bekwaam. Vlak voor rust kreeg Jong FC Utrecht de beste kans. Een schot van Evert Brouwers werd half gered door Ajax-goalie Warner Hahn. De rebound - ingeschoten door Stefano Lilipaly - kon nog net worden gekeerd. Met een 0-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Openingstreffer Boldewijn
Na rust een nog beter Jong FC Utrecht. Veel Amsterdamse aanvallen werden al vroeg in de kiem gesmoord door het hardwerkende middenveld van de thuisclub. In de 47e minuut sprintte Enzio Boldewijn richting het doel. Vanaf een meter of 25 haalde hij uit. Keeper Hahn hoorde de pegel waarschijnlijk alleen maar suizen langs zijn oor. Een geweldig doelpunt. Ajax bleef aanvallen en Jong FC Utrecht loerde op een uitval en was erg goed in de omschakeling. In de 67e minuut verscheen Maikel Lange na een prachtige dieptepass alleen voor keeper Hahn en hij maakt het professioneel af: 2-0

Ajax doet wat terug
In de 70e minuut kwam Ajax terug in de wedstrijd. Cummins moest een voorzet lossen en invaller Yener Arica kon simpel de 2-1 binnentikken. Jong FC Utrecht trok na die tegentreffer weer ten aanval. Na een goede voorbereidende actie van Evert Brouwers scoorde kilometervreter Lilipaly de bevrijdende 3-1. Er werden zelfs nog twee goals van FC Utrecht afgekeurd. Een verdiende overwinning voor Jong FC Utrecht. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Thijs van Hofwegen, Kai Heerings, Mike van der Hoorn, Gévero Markiet, Anouar Kali (87e min Denzel Slager), Stefano Lilipaly, Yoshiaki Takagi (63e min Zakaria Amrani), Enzio Boldewijn, Lars Veldwijk (55e min Maikel Lange)

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing