FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong Utrecht verliest nipt bij rentree De Kogel

18-04-2012

0 reacties


Jong FC Utrecht heeft zichzelf vergeten te belonen voor het goede spel tegen de beloften van FC Groningen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong domineerde de gehele wedstrijd in Groningen, maar keerde toch met lege handen terug naar Utrecht. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

In het elftal van Jong FC Utrecht maakte Leon de Kogel na lang blessureleed zijn rentree binnen de lijnen. De spits speelde een uur. Ook verscheen een debutant bij de beloften aan de aftrap. A1-keeper Paul van der Helm speelde zijn eerste wedstrijd in Jong FC Utrecht.

Wedstrijd
FC Utrecht kwam al na drie minuten op achterstand. Luis Pedro gaf vanaf de rechterkant een voorzet op David Texeira. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Van der Helm, maar Hilal Ben Moussa stond op de rand van de zestienmeter te wachten om alsnog de 1-0 binnen te schieten.

Jong herstelde zich snel en kwam drie minuten later op gelijke hoogte. Een indraaiende vrijetrap van Stefano Lilipaly kwam op het hoofd van verdediger Mike van der Hoorn terecht. Hij toornde boven iedereen uit en maakte de 1-1. Na een kwartier juichte FC Utrecht tevergeefs. Het doelpunt dat Leon de Kogel maakte, werd wegens buitenspel afgekeurd.

Tien minuten voor rust maakte FC Groningen de 2-1. Een voorzet van Groningen-speler Mourigan werd ingekopt door Texeira. FC Groningen speelde het duel in de beloftencompetitie met diverse eerste elftalspelers. Zo stond Brian van Loo op doel en Johan Kappelhof in de verdediging. Ook selectiespelers Leandro Bacuna en aanvaller David Texeira stonden in de basis van de Groningers.

Veldoverwicht
Net als in de eerste helft domineerde FC Utrecht ook het tweede bedrijf van het duel. Met een duidelijk veldoverwicht werden verschillende kansen gecreëerd. Zo waren er gevaarlijke corners van Maikel Lange, die na een uur spelen voor Leon de Kogel in het veld kwam. Ook Adam Sarota had met een hard schot de kans op de gelijkmaker, maar zijn poging trof geen doel.

In de 80ste minuut sloeg Groningens Haaye Feenstra de bal uit het doel. Dit kostte hem een rode kaart en zorgde voor een penalty voor FC Utrecht. Maikel Lange ging achter de bal staan en schoot. Doelman Van Loo doorzag het plan van Lange en pakte zijn inzet. In de slotminuten besloot trainer De Jong tot een laatste offensief door centrale verdediger Van der Hoorn naar de spits te dirigeren. In een alles-of-niets poging speelde de ploeg de lange bal, maar deze viel steeds niet goed om aan het duel nog een punt over te houden.

Volgende week Vitesse
Volgende week maandagavond speelt Jong FC Utrecht weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie voor beloften. Dan komt Jong Vitesse/AGOVV op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch.

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Gévero Markiet, Mike van der Hoorn, Kai Heerings, Thijs van Hofwegen (67' Bart Vriends), Stefano Lilipaly, Adam Sarota, Yassin Ayoub, Enzio Boldewijn, Leon de Kogel (60' Maikel Lange), Tommy Oar (46' Radovan Mitrovic).

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing