FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong Utrecht gelijk tegen Bridges FC Chicago

25-07-2012

1 reactie


Onder tropische omstandigheden heeft Jong FC Utrecht dinsdagavond op Sportcomplex Zoudenbalch zijn tweede oefenwedstrijd gelijkgespeeld. Jong moest het nog doen zonder nieuwkomer Esmat Shamwary, die zijn debuut met een lichte blessure nog even moest uitstellen.

Tegen Bridges FC Chicago werd het na een 0-1 ruststand uiteindelijk 1-1. Trainer/coach Jean Paul de Jong was na afloop tevreden. Zijn ploeg in opbouw moest tegen de fysiek en mentaal sterke Amerikanen vol aan de bak.

Na een 4-0 nederlaag tegen Jong Vitesse en een 0-1 overwinning op Jong Heerenveen wilden de gasten uit de Verenigde Staten ook tegen de Utrechtse beloften een goede indruk achterlaten. De spelers van de gasten wilden zich onder de aanwezigheid van de nodige scouts in de picture spelen om aan de trip mogelijk nog een profcarrière in Europa over te kunnen houden. Na twee weken toeren in Nederland vertrekt de groep nu naar Denemarken waar ook nog vier wedstrijden gespeeld gaan worden.

Onder leiding van scheidsrechter Tim de Gast was de openingsfase voor de Amerikanen. Het waren Luis Mojica en Taylor Bond die met een afstandsschoten Jong FC Utrecht-keeper Paul van der Helm op de proef stelden. De Utrecht goalie doorstond deze test met glans. In de twintigste minuut was het dan toch raak. De bal kwam via een aanval vanaf de linkerkant in het centrum bij Michael Tobie die een misverstand in de Utrechtse verdediging genadeloos afstrafte: 0-1.

Grootste kans
De beloften kwamen in deze fase niet verder dan een gevaarlijke vrije trap van middenvelder Maikel Lange en een afstandsschot van Yannick Cortie. De grootste kans was voor Nicholas Janus uit een Amerikaanse counter, maar hij schoot de bal naast.

De tweede helft, met Sean Klaiber voor Gévero Markiet in de ploeg, gaf een geheel ander beeld. Nu was het duidelijk FC Utrecht dat het meeste balbezit had en domineerde, al bleven de snelle Amerikaanse counters erg gevaarlijk.

Gelijkmaker
Tien minuten voor tijd viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. Het was middenvelder Elroy Pappot die met een leep balletje invaller Rodney Antwi in stelling bracht. Met een werkelijk fantastische voetbeweging speelde hij zichzelf vrij in het centrum en boog de bal bekwaam bij de tweede paal in het doel: 1-1. FC Utrecht wilde de overwinning en zette nog eens extra aan. Onder leiding van aanvoerder Bart Vriends werden de mouwen nog een keer opgestroopt. Chicago moest alle zeilen bijzetten wat de Amerikaan Travis Cantrell nog een gele kaart opleverde. In de slotfase was Maikel Lange nog het dichtst bij de winnende treffer. Hij vuurde een vrije trap vol op de lat boven de Amerikaanse keeper.

Na afloop konden beide trainers vrede hebben met het eindresultaat. Zaterdagmiddag wacht weer een vriendschappelijke ontmoeting. In Spakenburg speelt Jong FC Utrecht op de Westmaat tegen de blauwen, SV Spakenburg, de kampioenen van de Zaterdag topklasse van het afgelopen seizoen.

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Gévero Markiet (‘46 Sean Klaiber), Bart Vriends, Yannick Cortie, Jordi Balk (‘70 Ralph Owusu), Radovan Mitrovic, Thijs van Hofwegen ('55 Marc Klok), Elroy Pappot, Soufian Moro (‘55 Rodney Antwi), Jip Bartels (‘65 Romano van der Stoep), Maikel Lange.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing