FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong gedeeld tweede na winst op Heracles

07-05-2013

0 reacties


De beloften van FC Utrecht hebben hun trainer Jean-Paul de Jong een passend afscheid gegeven op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd tegen Jong Heracles Almelo werd gewonnen met 2-1. Daardoor staat FC Utrecht nu gedeeld tweede, maar op de derde plaats, in de Beloftencompetitie Divisie A. Jong Ajax staat tweede achter kampioen Jong sc Heerenveen.

Voorafgaand aan het duel werd afscheid genomen van trainer Jean-Paul de Jong, Marc Anthony Klok, Radovan Mitrovic en Michael Lange. Zij vertrekken aan het einde van het seizoen bij FC Utrecht. Beide ploeg begonnen rommelig aan de wedstrijd. Er werd veel balverliesgeleden en bij vlagen leek het voetbalveld wel een flipperkast. In de zevende minuut kreeg FC Utrecht de kans om op voorsprong te komen. Jason Davidson maakte hands in het strafschopgebied en scheidsrechter Rob Dieperink wees gedecideerd naar de penaltystip. Kevin van Kippersluis ging achter de bal staan en schoot slecht in waardoor doelman Renze Fij kon stoppen.

Het spel bleef van beide ploegen matig. Het grote gevaar kwam vooral uit dode spelmomenten. Vrijetrappen en corners van Lerin Duarte en Niños Gouriye waren gevaarlijk, maar werden uiteindelijk geen doelpunten. Na een kwartier moest doelman Jeroen Verhoeven redding brengen. Door het centrum kwam Gouriye vrij voor de doelman te staan. Met zijn voet voorkwam Verhoeven een Almelose treffer.

Voorsprong
Aan de zijde van FC Utrecht waren het de corners van Zullo en een vrijetrap die voor beroering in het strafschopgebied van de tegenstander zorgde. Na een half uur schreeuwde Heracles om een rode kaart. Michael Zullo zou een doorgebroken speler de doorgang hebben belet. Arbiter Dieperink zag er niets in en hield de kaarten opzak. De conclusie na de eerste helft was dat Heracles de betere ploeg was, maar dat FC Utrecht met de voorsprong de rust in ging. Want een minuut voor rust maakte Gévero Markiet een geweldige rush langs de rechter zijlijn. Zijn voorzet werd door Romano van der Stoep benut en tot doelpunt gepromoveerd.

Compact
Na rust zag het publiek een ander FC Utrecht. Trainer De Jong liet zijn team compacter spelen, waardoor ook meer kansen ontstonden. Een vrije trap kon in tweede instantie bijna door Kai Heerings worden benut. De keeper pakte de bal op de doellijn. Ook een goede combinatie tussen Yannick Cortie en Elroy Pappot werd geen doelpunt. Soufian Moro schoot op doel en keeper Fij kon de bal maar net overtikken. Het was één van de laatste acties van Moro, die met een schouder uit de kom het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Radovan Mitrovic.

Gelijkmaker
In de 77ste minuut gaf Jeroen Veldmate een diepe bal op Jaroslav Navrátil. De aanvaller schoot de bal achter Verhoeven en tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Beide ploegen gingen na de gelijkmaker opzoek naar de voorsprong. Vijf minuten voor tijd werd Romano van der Stoep vervangen door Nassir El Aisatti en kreeg Marc Anthony Klok een publiekswissel. Klok, aanvoerder van Jong FC Utrecht, verlaat de club aan het einde van het seizoen.

Het was uiteindelijk wederom Gévero Markiet de winnende treffer voor FC Utrecht inzette. Na een rush vanaf de rechterzijde sneed de rechtsback naar binnen. Hij leverde de bal af aan Kevin van Kippersluis die de 2-1 binnenschoot.

Tweede
Met de derde plaats heeft FC Utrecht nog steeds kans om tweede te worden in de Beloftencompetitie Divisie A. Daarvoor moet Ajax volgende week maandag een misstap maken. FC Utrecht speelt de laatste wedstrijd volgende week tegen RKC Waalwijk. Het duel start om 18:30 uur.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Scoreverloop:
1-0  44’ Romano van der Stoep
1-1  77’ Jaroslav Navrátil
2-1  87’ Kevin van Kippersluis

Geel:
78’ Jason Davidson

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven, Gévero Markiet, Jordy Balk, Kai Heerings, Yannick Cortie, Marc Anthony Klok (85’ Maikel Lange), Elroy Pappot, Michael Zullo, Soufian Moro (70' Radovan Mitrovic), Romano van der Stoep (85’ Nassir El Aisatti), Kevin van Kippersluis.

Opstelling Jong Heracles Almelo: Renze Fij, Jozef Samoël, Jason Davidson, Jeroen Veldmate, Joey Belterman, Mathias Schamp, Lerin Duarte (46' Endy Opoku Bernadina), Mark Vejinovic, Daryl van Mieghem, Jaroslav Navrátil, Niños Gouriye.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing