FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FCU neemt punt mee uit Leeuwarden

09-09-2017

6 reacties


Jong Utrecht neemt een punt mee uit Leeuwarden (2-2)
 
Bizar, er is geen ander woord voor deze avond in het Cambuurstadion. Het begint al voor de wedstrijd: is er onderweg al veel regen, een halfuur voor de wedstrijd besluit de lokale regenwolk te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Een hoosbui is het gevolg. Toch besluit de scheidsrechter het veld op te komen met de spelers om nog voor het handenschudden de catacombes weer op te zoeken. De aanvang wordt dus uitgesteld. Oefenpoppen worden gebruikt om in het veld te prikken, maar veertig minuten later kan dan toch begonnen worden aan de wedstrijd.
 
Jong FC Utrecht begint goed, is Cambuur de baas. Het gemor op de tribunes neemt steeds meer toe als de Domstedelingen elke keer passes onderbreken en de bal simpel afpakken. Tot grote kansen leidt het in het begin niet. Toch blijft Jong FCU aandringen, er komt een kans redelijk vrij voor de keeper en uit onmogelijke hoek op de paal. De oude voetbalwet heeft het altijd over wat er gebeurt als je je kansen niet afmaakt en vandaag blijkt hij weer waarheid: bijna uit het niets scoort Daniels in de 40e minuut de onverdiende 1-0 voor Cambuur.
 
De tweede helft gaat verder zoals de eerste. Utrecht is sterker, zonder dat het tot grote kansen leidt. Gelukkig heeft trainer Robin Pronk iemand op de bank zitten die wel weet hoe kansen gebruikt moeten worden: na 63 minuten komt Nick Venema het veld op, twaalf minuten later zorgt hij voor de wél verdiende 1-1. Bilal Ould-Chikh besluit bij het vieren de harde kern van Cambuur uit te dagen en krijgt daar een terechte gele kaart voor.
 
Even later wordt de avond een stuk mooier: Leeuwarder Schils krijgt zijn tweede gele kaart. Utrecht zet meer druk, maar krijgt een aparte hoekschop tegen: spelers van beide teams liepen al de andere kant op, maar volgens de warrig fluitende scheidsrechter was het tóch een hoekschop voor Cambuur. Uit deze corner kopt Steenvoorden raak.
 
Jong Utrecht gaat door met aanvallen en krijgt loon naar werken: Rick van der Meer maakt de verdiende 2-2. Voor Bilal Ould-Chikh reden om op een belachelijke manier zijn eigen team te benadelen: hij besluit opnieuw het thuispubliek uit te dagen. De eerste gele kaart vanwege exact hetzelfde feit was waarschijnlijk niet genoeg om zich nu wél in te houden: de scheidsrechter geeft weer dezelfde straf en hij mag dus met een rode kaart naar de kant. Zeer onprofessioneel en simpelweg een enorm domme actie.
 
Voor Cambuur Leeuwarden is deze onverwachte meevaller reden om toch te proberen alsnog de drie punten binnen te halen. De vijf minuten blessuretijd blijken niet genoeg te zijn: de Utrechters nemen een zeer verdiend punt mee terug naar huis.
 
SC Cambuur - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)
 
42. Alvin Daniels 1-0
75. Nick Venema 1-1
79. Matthew Steenvoorden 2-1
86. Rick van der Meer 2-2
 
Gele kaarten: Mathias Schils (SC Cambuur, 2x), Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Bilal Ould-Chikh (Jong FC Utrecht, 2x).
 
Rode kaart: Mathias Schils, Bilal Ould-Chikh
 
Toeschouwers: 6.732

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtVVV Venlo
26 augustus 2018 14:30 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing