FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht zet goede reeks voort

18-12-2012

0 reacties


FC Utrecht heeft de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. NAC Breda werd in de laatste wedstrijd van het jaar door de Utrechtse beloften met 1-4 verslagen. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld bij Unitas '30 in Etten-Leur. FC Utrecht was het hele duel de bovenliggende partij en domineerde de wedstrijd. NAC eindigde het duel met negen man na twee rode kaarten voor de thuisploeg.

Initiatief
FC Utrecht nam na het eerste fluitsignaal gelijk het initiatief. Na een kwartier was het raak. Een corner van Van Kippersluis belandde bij aanvoerder Bart Vriends. Zijn kopbal werd geblokt. In de rebound bracht Kai Heerings de bal weer voor en het was Thijs van Hofwegen die voor de openingstreffer zorgde.

FC Utrecht had na de goal even een moment van minder concentratie. Vanuit een counter kon Junior Ebobo de bal inkoppen. Doelman Jeroen Verhoeven was kansloos bij die inzet. In de rest van de eerste helft kregen de beloften, ondanks het overwicht, geen grote kansen meer. Het bleef bij afstandsschoten.

Fel en dominant
De tweede helft startte de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong zoals de ploeg het veld verliet: fel en dominant. Ayoub schoot van afstand en ook gelegenheidsspits Elroy Pappot kwam niet tot scoren. Na tien minuten kon doelman Wilco de Vogt het veld verlaten. De Bredase goalie torpedeerde Bob Schepers net buiten het strafschopgebied. Zijn onbesuisde actie kostte De Vogt een rode kaart. Trainer Arno van der Zwam reageerde door Rick Stuy van den Herik uit het veld te halen voor doelman Bryan Struys. Schepers kon gelukkig de wedstrijd voortzetten.

Tegen touwen
De opvolgende vrijetrap ging gelijk langs diezelfde Struys het doel in. Aanvoerder Bart Vriends schoot de vrije trap hard over de grond tegen de touwen: 1-2. Tien minuten later werd het 1-3. Een solo van Schepers aan de linkerkant van het veld eindigde in een pass vanaf de achterlijn. In het strafschopgebied stond wederom Thijs van Hofwegen klaar om de derde Utrechtse treffer af te drukken.

Tien minuten voor tijd werd een Utrechts doelpunt afgekeurd. Van Kippersluis scoorde, maar de scheidsrechter constateerde dat hier een handsbal aan vooraf ging. Een minuut later was het wel raak. Elroy Pappot werd door Martin la Cruz binnen de zestienmeter gevloerd. Penalty was het oordeel van de scheidsrechter, die bovendien geel gaf aan La Cruz. De strafschop die volgde werd resoluut door Kevin van Kippersluis ingeschoten. Enkele minuten later bezondigde La Cruz zich aan een handsbal. Het was zijn tweede waarschuwing, dus mocht ook hij inrukken.

Trotse nummer 2
Door dat sc Heerenveen geen fout maakte bij Ajax(0-3), zijn de Friezen de winterkampioen in de Beloftencompetitie Divisie A. FC Utrecht is de trotse nummer twee. De competitie gaat verder op 21 januari. Dan is op Sportcomplex Zoudenbalch Jong N.E.C. de tegenstander.

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Daan Bovenberg, Bart Vriends, Kai Heerings, Michael Zullo, Thijs van Hofwegen, Johan Mårtensson, Yassin Ayoub, Bob Schepers, Elroy Pappot, Kevin van Kippersluis.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing