FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht wint ruim van Jong PSV

03-12-2012

6 reacties


Jong FC Utrecht blijft de lijn van winstpartijen in de Beloftencompetitie Divisie A doortrekken. Op de Eindhovense Herdgang werd maandagavond Jong PSV met 1-3 aan de kant gezet.

Op het kunstgras, dat werd verruilt voor het gewone gras in verband met de toestand van het veld na de nodige sneeuw en regen, maakten twee Utrechters hun rentree. Yassin Ayoub speelde weer voor het eerst sinds maanden. Hij is volledig hersteld van zijn kuitbeenbreuk. Ook aanvoerder Bart Vriends maakte weer speelminuten na hersteld te zijn van een schouderblessure. Ook voormalig FC Utrecht-verdediger Erik Pieters zou in Jong PSV na maanden blessureleed weer zijn eerste minuten maken, maar de keuze voor het kunstgras stelde die rentree uit.

Gelijk raak
De tweede Utrechtse aanval in de tweede minuut was gelijk raak. Een aanval over de linkerzijde eindigde bij Elroy Pappot. Zijn schot kwam via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Yoshiaki Takagi was attent en tikte de bal achter de Eindhovense doelman. Na twintig minuten hielp FC Utrecht de thuisploeg in het zadel. Een fout in het Utrechtse centrum zorgde ervoor dat Thomas Horsten zonder veel moeite de bal achter Erik Cummins kon plaatsen.

In de eerste helft waren beide ploeg aan elkaar gewaagd. Het was een levendig schouwspel voor de toeschouwers. Beide ploegen streden voor de overwinning. Gelukkig was Erik Cummins steeds paraat om het Utrechtse doel schoon te houden.

Fortuinlijk
De tweede helft begon fortuinlijk voor de gasten. Een te korte terugspeelbal op doelman Bertrams leidde de tweede Utrechtse treffer in. Het was invaller Marc Klok, die voor Yassin Ayoub de tweede 45-minuten ging spelen, die attent op het terugspelen reageerde. Klok was op pure wilskracht eerder bij de bal dan de doelman en maakte zijn goal: 1-2.

Na een uur spelen sierde aanvoerder Bart Vriends zijn rentree op met een treffer. Bij een vrije trap, waar de complete Eindhovense ploeg op de doellijn stond wist de aanvoerder een gaatje te vinden. Teijsse stond achter de bal en legde deze af op Vriends die verwoestend uithaalde en FC Utrecht op een comfortabele 1-3 voorsprong bracht.

Uitblinkers
Vriends was samen met de Japanner ‘Sjakie' de grote uitblinker van het duel. De centrale verdediger was overal te bekennen in het veld en zette zijn ploeg als een waardige aanvoerder neer. Ook de Japanner bleek weer de longen van een paard te hebben en was in zijn nieuwe rol als spits zeer gevaarlijk en overal aanwezig om ballen te veroveren.

In het laatste half uur was het wederom ongemeen spannend. FC Utrecht werd teruggedrongen, maar de verdediging stond als een huis. Een hachelijk moment was de 72ste minuut toen Betancourt de onderkant van de lat raakte, maar de bal stuiterde terug het veld in. FC Utrecht kreeg nog kansen op de 1-4 via Van Kippersluis, Takagi en Bob Schepers, maar de bal ging er niet in. Ook Bart Vriends had bijna zijn tweede van de avond gemaakt, maar zijn vrije trap ging rakelings over.

Beide trainers waren het na afloop erover eens dat FC Utrecht een terechte overwinning boekte. Dat zagen ook de beide hoofdtrainers van de eerste elftallen, Jan Wouters en Dick Advocaat.

Tweede
Door de winst van FC Utrecht en het 1-1 gelijke spel van Heracles Almelo bij FC Groningen staat FC Utrecht tweede in de Beloftencompetitie Divisie A. Koploper is sc Heerenveen dat FC Twente op eigen veld met 0-4 versloeg. Volgende week maandag speelt FC Utrecht het thuisduel tegen Ajax. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch start om 18:30 uur.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins; Gévero Markiet, Bart Vriends, Kai Heerings, Kenny Teijsse; Johan Mårtensson, Yassin Ayoub ('46 Marc Klok), Elroy Pappot ('75 Romano van der Stoep), Bob Schepers, Yoshiaki Takagi, Kevin van Kippersluis.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing