FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht verliest van Jong Sparta

13-08-2012

9 reacties


Jong FC Utrecht start het seizoen in de beloftencompetitie met een 2-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam. Het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong had maandagavond op Sportpark Terbregge in Rotterdam geen antwoord op het spel van de Rotterdamse beloften. Het beloftenelftal waar De Jong mee startte bestond voornamelijk uit eerste elftalspelers aangevuld met Bart Vriends, Kenny Teijsse en Thijs van Hofwegen.

FC Utrecht begon slap aan de eerste helft. Gelijk al in de eerste minuten trok de thuisploeg het spel naar zich toe, om dit de gehele eerste helft vol te houden. Jong FC Utrecht had moeite met het zetten van druk op de tegenstander en had ook geen geluk met ballen die net wegsprongen of net niet goed vielen. Dat leidde na een kwartier spelen tot de eerste goal. Het was Giovanni Cairo die de 1-0 binnenschoot.

Tien minuten later dachten de Utrechtse beloften op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Kenny Teijsse werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarna volgenden nog een vrije trap van Tommy Oar en een afstandsschot van Yoshiaki Takagi, maar tot doelpunten kwam het niet. De mooiste aanval van de wedstrijd was van het Utrechtse duo Teijsse/Van Hofwegen. Teijsse gaf de bal vanaf de linkerflank voor en Thijs van Hofwegen sprong de lucht in om een omhaal te maken. De bal trof echter geen doel.

Balbezit
In de tweede helft kreeg FC Utrecht meer balbezit, maar de Spartanen vochten als leeuwen om de voorsprong vast te houden. In de 52ste minuut viel ook nog eens het tweede Rotterdamse doelpunt. Het was Mimoun Mahi die de thuissupporters op de banken bracht.

Twintig minuten voor tijd kregen de beloften van Jean-Paul de Jong de enige kans van de tweede helft. Ook Sparta kreeg het in het tweede bedrijf niet voor elkaar om een aanval op te zetten die tot gevaar leidde. Kenny Teijsse speelde zichzelf vrij en had gelijk moeten uithalen. De linksback, die in de tweede helft op het middenveld speelde, legde echter breed op Leon de Kogel. Dat schot van de Houtenaar werd door de keeper geblokt.

Geen antwoord
"We hebben te weinig gecreëerd dit duel", zei trainer Jean-Paul de Jong na afloop. "Dit is zo'n wedstrijd dat je nog eens negentig minuten kan spelen, maar ook dan gaat het niet lukken. Er is te weinig samengewerkt en we moeten slimmer gaan spelen. Tegen dit soort wedstrijden loop je wel eens aan. We hadden geen antwoord op het spel van Sparta. Zij zijn de terechte winnaar van dit duel", sprak de trainer reëel.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Maarel, Marcus Nilsson, Bart Vriends, Kenny Teijsse, Thijs van Hofwegen Yoshiaki Takagi ('55 Yannick Cortie), Anouar Kali, Bob Schepers ('55 Kevin van Kippersluis), Leon de Kogel, Tommy Oar.

Bron: fcutrecht.nl 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing