FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht verliest na verlenging

27-04-2012

2 reacties


 

De KNVB bekerfinale voor beloftenteams is een uitermate vermakelijk duel geworden tussen FC Utrecht en Ajax. De Amsterdammers gingen er uiteindelijk met de beker vandoor. Diep in de tweede verlenging maakte Joël Veldman de enige goal van de wedstrijd. FC Utrecht stond toen met tien man nadat Denzel Slager met een gebroken neus en dizzy het veld af moest. FC Utrecht had toen al alle wissels gebruikt. FC Utrecht kon met opgeheven hoofd het strijdtoneel op de Toekomst verlaten, nadat het met strijd en passie had gevochten voor de overwinning. De spelers en staf toonden hun respect voor de winnaar door de kampioenen in een erehaag te feliciteren met de bekerwinst.

Deze KNVB bekerfinale werd gespeeld in een entourage met drieduizend kinderen op de Toekomst het trainingscomplex van Ajax. De sfeer op de tribune en de gastvrijheid bij Ajax waren bijzonder warm te noemen. Direct na de aftrap veroverde FC Utrecht de bal aan de linkerkant waar Lars Veldwijk Enzio Boldewijn wegstuurde. Tussen twee Ajax-verdedigers in kwam hij net niet in scoringspositie doordat hij net iets te veel tijd nodig had. Het eerste schot op doel was van Ajax, waar van twintig meter Sporkslede hard naast schoot.

Bekijk de reacties na afloop op FC Utrecht.TV.

Na vier minuten had FC Utrecht de eerste een penalty van de wedstrijd moeten krijgen. Boldewijns been werd geblokt toen hij op doel wilde schieten. Maar de overtreding van Ricardo van Rhijn werd door scheidsrechter Abbink niet als zodanig beoordeeld. Een goede kans op de voorsprong kwam uit een corner van Maikel Lange. Hij bracht de bal voor waar Bart Vriends maar net naast kopte. Na twintig minuten had Ajax moeten scoren. Na een vrijetrap van FC Utrecht was de uitbraak voor de Amsterdammers. Özbiliz stoomde met de bal op naar de goal van Cummins. In een twee-tegen-twee situatie kon de Ajacied vrij schieten, maar hij schoot de bal naast het Utrechtse doel.

Drie keer Ajax
Na een half uur nam Bart Vriends een vrijetrap. De verdediger stuurde Ayoub weg die het strafschop gebied in liep. Zijn voorzet belandde via een Ajax been in de handen van Cillissen. Na dat moment kreeg Ajax drie goede kansen op rij. Sigthórsson was door goed verdediger van Vriends, te laat bij een voorzet. Vervolgens schoot Lukoki na een mislukte voorzet op de lat en redde Cummins op een schot van Özbiliz. Deze poging volgde op een weergaloze solo van de Ajacied die de Utrecht-verdediging volledig te kijk zette. Met een katachtige reflex werkte Cummins de bal naast het doel.

Vlak voor rust kreeg Boldewijn nog een kans, maar Cillissen kon de bal voor zijn voeten wegpakken. In de tegenaanval schoot Sigthórsson op Cummins die knap voor het schot wierp. In de opvolgende corner zorgde Koppers voor groot gevaar. De afvallende bal uit de hoekschop belandde voor zijn voet. Zijn schot van ruim vijfentwintig meter spatte uiteen op de lat.

Open en aantrekkelijk
De eerste helft kenmerkte zich als een zeer open en aantrekkelijk wedstrijd waarin beide ploegen wilden voetballen. Ajax speelde het meest verzorgde voetbal en kreeg de beste kansen. FC Utrecht toonde veel strijd en passie en had vooral in de beginfase van de wedstrijd goede mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Tweede helft
De tweede helft werd begonnen zoals de eerste helft was afgesloten. Met veel strijd gingen de ploegen opzoek naar de openingstreffer. Ruim tien minuten na het begin signaal schreeuwde de Ajax-aanhang om een strafschop. Özbiliz liet zich vallen tussen Heerings en Teijsse. Abbink liet gewoon doorspelen. Na een uur spelen was het weer Sigthórsson die te kort kwam op een voorzet van Özbiliz. Dat was het laatste moment van de IJslander die vervolgens gewisseld werd. Ook FC Utrecht wisselde Radovan Mitrovic kwam in het veld voor de geblesseerde Maikel Lange.

Weer geen strafschop
In de tweede helft was de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong absoluut de bovenliggende partij. In de 67ste minuut werd FC Utrecht weer een strafschop onthouden. Nu was het Yassin Ayoub die over een been van Joël Veldman heen ging. Abbink wuifde ook dit moment weg terwijl hij naar de stip had moeten wijzen en de rode kaart had moeten trekken.

Een kwartier voor tijd had Veldwijk de kans op de 0-1. De afvallende bal nadat Sarota net niet bij een hoge voorzet van links kwam, belandde voor de voeten van de lange spits. Zijn schot werd gekeerd door de attente Cillissen. In de tweede minuut van de blessure tijd liepen drie spelers van FC Utrecht richting het Ajax goal. De ingebrachte Slager zag niet dat Veldwijk om de bal vroeg en achter zijn verdediger wilde weglopen. Met een lange bal bereikte hij Mitrovic die aan de linkerzijde in het strafschop gebied de bal niet in het doel kreeg. Daarmee was de reguliere speeltijd aan het einde waardoor de ploegen twee keer een kwartier gingen verlengen.

Verlenging
Na zeven minuten in de eerste verlenging redde Cummins zijn ploeg. Na slecht uitverdedigen van Heerings en Vriends kon Gravenberch vrij op de Utrecht-doelman aflopen. Cummins plukte de bal echter voor de voeten van de Amsterdammer weg. In de laatste minuut van de verlenging kwam Slager in botsing met Serero. Slager kon na die botsing niet verder spelen en moest volledig dizzy per brancard het veld verlaten. Later zou blijken dat de vleugelaanvaller een gebroken neus aan het duel had overgehouden. Doordat FC Utrecht al drie maal had gewisseld, moest het verder met tien man.

Na 108 minuten was er een gevaarlijke corner van Özbiliz vanaf de rechterkant. Cummins zat nog aan die bal, waardoor er een corner aan de andere kant kon worden genomen. Die hoekschop werd eerst teruggeschoten naar Lukoki. Die bracht de bal terug in de doelmond. De voorzet ging over Cummins heen en Joël Veldman stond daar klaar om de bal met zijn borst binnen te lopen.
Lukoki had het drie minuten voor tijd definitief kunnen afmaken voor Ajax. Oog in oog met Cummins schoot de aanvaller over. Een minuut later gebeurde hetzelfde. Drie aanvallers van Ajax liepen op naar Cummins. Besluiteloosheid en onzorgvuldigheid zorgden ervoor dat de bal op de paal ging en de rebound ging de bal naast.

Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling groot bij de Utrechtse beloften. Trainer Jean-Paul de Jong sprak zijn team toe met veel "We hebben alles gegeven. Ik ben trots op jullie", sprak De Jong zijn team toe. "We hebben niet gewonnen, maar we kunnen met opgeheven hoofd hier het veld verlaten." "Voor de tweede keer sta ik in de finale en dan win ik weer niet", sprak Kenny Teijsse na afloop. "We hebben alles gegeven, dus ik ben heel teleurgesteld."

Karakteristieken

Scheidsrechter: J. Abbink

Geel: Lange ('17), Heerings ('47), Koppers ('73), Serero (‘117)

Scoreverloop:

1-0 ‘109 Veldman

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Gevéro Markiet, Bart Vriends, Kai Heerings, Kenny Teijsse, Thijs van Hofwegen ('90 Elroy Pappot), Adam Sarota, Yassin Ayoub, Maikel Lange ('63 Radovan Mitrovic), Lars Veldwijk, Enzio Boldewijn ('86 Denzel Slager).

Opstelling Jong Ajax: Jasper Cillessen, Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn ('62 Stefano Denswil), Joël Veltman, Dico Koppers, Fabian Sporkslede ('80 Davy Klaassen), Jody Lukoki, Yener Arica, Kolbeinn Sigthórsson ('62 Danzell Gravenberch), Thulani Serero, Aras Özbiliz.

Bron: FC Utrecht (Foto's: FCUPhoto / F. Zilver)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing