FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht verliest met 4-2 bij Heracles

29-01-2013

0 reacties


Jong FC Utrecht heeft in Almelo de koppositie afgestaan aan sc Heerenveen. De Utrechtse beloften verloren het duel met Heracles Almelo met 4-2. Doordat Heerenveen met 0-1 bij Jong N.E.C. won gaan de Friezen aan kop in de Beloftencompetitie Divisie A. Jong staat nu tweede met twintig punten uit tien wedstrijden. Twee punten minder dan de Friezen die bovendien een duel minder speelden.

Jong FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong begon het duel op het kunstgras met slechts jeugdspelers. Na het vertrek van aanvoerder Bart Vriends, had Marc Anthony Klok de aanvoerdersband om de arm. Het team van Jong werd aangevuld met een drietal spelers uit 019; Aleksander Bjelica, Nassir El Aissati en Romano van der Stoep. Hun teamgenoot Myenty Abena begon op de bank, maar maakte een kwartier voor tijd zijn debuut in Jong FC Utrecht.

Achterstand
FC Utrecht liep in de eerste helft volledig achter de feiten aan. De thuisploeg speelden de beloften met goed positiespel het bos in. Nog voor het half uur verstreken was stond FC Utrecht achter. Een schot van Mathias Schamp ging met een rare curve, tot ieders verrassing, gelijk het doel in. Daar zag doelman Van der Helm er niet goed uit.

Zeven minuten later braken een productieve drie minuten aan. Tien minuten voor rust bracht Soufian Moro FC Utrecht op gelijke hoogte. Vanaf de rechterflank trok Moro naar binnen en met zijn linkerbeen zocht hij voor de bal de verre hoek, die prachtig binnen viel.

Onoplettend
Direct naar de aftrap kwam Heracles weer langszij door onoplettend verdedigen van de Utrechtse beloften. Een voorzet vanaf de rechterzijde kon zonder veel moeite worden ingeschoten door Mike te Wierik: 2-1. De 22 spelers liepen naar de middenlijn om weer af te trappen. Na balverlies van FC Utrecht belandde de bal andermaal aan de rechterkant van de Almelose aanval. Ditmaal kon uit de voorzet Omar Kavak ongestoord inkoppen. Daar deed FC Utrecht zichzelf flink tekort. Binnen twee minuten keken de gasten tegen een flinke achterstand op: 3-1.

Tweede helft
De tweede helft begon al niet veel beter. Na drie minuten spelen scoorde Heracles Almelo de 4-1. Met een prachtig afstandsschot joeg Dario Vujicevic de bal achter Van der Helm. Jean-Paul de Jong greep in en bracht Radovan Mitrovic en Esmat Shanwary voor Michael Lange en Romano van der Stoep.

Toen begon FC Utrecht met het hart te spelen. Met strijd probeerde de ploeg er nog een wedstrijd te maken uit een schijnbaar uitzichtloze positie. Lichtpuntje was het officiële debuut van Myenty Abena. De speler uit FC Utrecht O19 kwam een kwartier voor tijd het veld in voor Jordi Balk.

Beloning
De beloning voor het harde werken volgde vijf minuten voor tijd. Yannick Cortie kwam op vanuit zijn linksbackpositie. In een goede kaats met Shanwary kreeg Cortie de bal terug en kon deze met een droge schuiver achter doelman Renze Fij plaatsen. Daarmee kreeg de, overigens terechte, nederlaag een beter aanzien: 4-2.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht thuis. Dan is op Sportcomplex Zoudenbalch Jong RKC Waalwijk de tegenstander. Het duel begint zoals gebruikelijk om 18:30 uur.

Opstelling FC Utrecht: Paul van der Helm, Gévero Markiet, Jordi Balk (75' Myenty Abena), Aleksander Bjelica, Yannick Cortie, Nassir El Aissati, Elroy Pappot, Marc Anthony Klok, Michael Lange (55' Rodavan Mitrovic), Romano van der Stoep (55' Esmat Shanwary), Soufian Moro.

Opstelling Heracles Almelo: Renze Fij, Leon van Dijk, Mike te Wierik, Joey Belterman, Dragan Paljic, Dario Vujicevic (60‘ John Stegeman), Teije ten Den, Jonathan Swieter, Jaroslav Navratil, Omar Kavak, Mathias Schamp (46‘ Jozef Samoel).

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing