FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht uitgeschakeld in de beker

16-11-2010

0 reacties


Bekerwinnaar Jong FC Utrecht werd maandag in de slotseconde van de wedstrijd door De Graafschap (1-2) uitgeschakeld in de achtste finale van het bekertoernooi.

Het duel was het affiche van de finale van vorig jaar. Toen won FC Utrecht. De eerste helft op Sportcomplex Zoudenbalch was ook maandag duidelijk voor de thuisclub. In hoog tempo en vlot combinerend werd het doel van De Graafschap opgezocht. Vooral vanaf de linkerkant kwam FC Utrecht er via Tommy Oar een paar keer goed door. Zijn voorzetten konden net niet door Leon de Kogel en Evert Brouwers verlengd worden. Ook kopte Mark van der Maarel nog een keer op de paal en moest een bal van de lijn gehaald worden.

In de 26e minuut kwam dan eindelijk de beloning. Brouwers kreeg op de rand van de zestien meter een vrije trap toegekend. Van der Maarel legde de bal panklaar voor de inkomende De Kogel. Zijn inzet sloeg hard binnen: 1-0. FC Utrecht behield het meeste balbezit tot aan de rust en had in deze fase ook zeker enkele mogelijkheden de score te verdubbelen. In de 40e minuut kwam echter de gelijkmaker op het bord. FC Utrecht-keeper Wesley de Ruiter werd volledig verrast door een zwabberend afstandschot van Lion Kaak: 1-1.

Het spelbeeld bleef na rust qua tempo ongewijzigd, maar golfde nu wel meer dan tijdens de eerste helft heen en weer. De Doetinchemmers lieten zien over een goede ploeg te beschikken. De eerste kansen waren echter weer voor het team van Rob Alflen. Een kopbal van De Kogel kon nog net voor de doellijn gestopt worden en een kopbal van Dave Bulthuis ging rakelings over de lat. Ook een schot van Tommy Oar (na een prima rush) ging rakelings over de kruising. Aan de andere kant raakte aanvoerder Jochem Jansen van De Graafschap vol de lat.

Terwijl beide ploegen zich al opmaakten voor de verlenging, was het invaller Jimmy Kempers, die met een geplaatst schot in de verre hoek de 1-2 liet aantekenen. Vanaf de aftrap na die treffer kwam Sander Keller nog in kansrijke positie. Maar helaas werd zijn inzet geblokt. Het bekeravontuur is daarmee over. Komende maandag staat de thuiswedstrijd tegen Jong NAC Breda op het programma. Weer een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie.

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Mark van der Maarel, Sander Keller, Dave Bulthuis ( 86e min. Bart Vriends), Bart van Wieringen, Zakaria Amrani, Gianluca Nijholt, Evert Brouwers, Adam Sarota, Leon de Kogel, Tommy Oar.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing