FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht uit regionale beloftencompetitie

31-07-2013

5 reacties


FC Utrecht heeft na langdurig beraad besloten Jong FC Utrecht terug te trekken uit de alternatieve beloftencompetitie. “Met name het verder door willen professionaliseren van de opleiding en deels het gebrek aan beschikbare spelers, door uiteenlopende redenen, ligt hieraan ten grondslag”, licht Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee toe. 

De alternatieve beloftencompetitie is een initiatief van FC Utrecht, waarin jonge talenten van de club de kans krijgen zich te bewijzen tegen clubs uit de regio. Doelstelling is om de selectie te laten bestaan uit voornamelijk wisselspelers van Jong FC Utrecht met eventueel een aanvulling uit FC Utrecht O19.

Lee vervolgt: “Wij willen met de betreffende teams in de toekomst een nog hoger niveau nastreven. Door de terugtrekking wordt een aantal positieve gevolgen gecreëerd. De eerste selectie is gekrompen van 28 spelers naar 23 spelers. Hierdoor hebben we nu de mogelijkheid om meer en eerder jeugdspelers naar de eerste selectie door te laten schuiven. De spelers uit FC Utrecht O19, waaruit nu veelal geput moest worden, kunnen nu weer een ideale trainingsweek volgen en raken niet meer overbelast.”

Aangezien FC Utrecht niet alleen deelnemer aan de competitie was, maar ook organisator, heeft de club zich bereid gevonden de opzet en organisatie over te dragen aan v.v. de Meern. Dit om doorgang van de competitie te garanderen. FC Utrecht wil hiermee benadrukken dat zij het nog steeds een goed initiatief vindt en daarom blijft het de prijs voor de winnaar van de competitie beschikbaar stellen. Het betreft hier een bezoek voor het gehele team aan een wedstrijd van FC Utrecht.

In het kader van de professionalisering gaat Jong FC Utrecht naar behoefte oefenwedstrijden spelen tegen andere betaaldvoetbalclubs of de eerste elftallen van de deelnemers aan de alternatieve beloftencompetitie, hierdoor behoudt FC Utrecht binding met de amateurclubs uit de regio. “In deze wedstrijden kunnen ook wisselspelers van de eerste selectie worden ingezet”, vervolgt Lee. “Voor FC Utrecht O19 worden momenteel de mogelijkheden onderzocht om een internationale competitie op te zetten met teams uit België en Duitsland.”

Al met al denkt FC Utrecht met dit beleid opleidingtechnisch een nog hoger niveau te bereiken.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing