FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht start maandag thuis tegen Ajax

21-08-2011

0 reacties


Voor Jong FC Utrecht is de nieuwe kennismaking met de Eredivisie direct een fraai affiche. Op Sportcomplex Zoudenbalch ontvangt de promovendus maandag (18.30 uur) op de eerste speeldag Jong Ajax.

"Dat is alleen maar mooi", zegt trainer Robbie Alflen. "We wilden promoveren en dan kom je deze ploeg ook tegen. De spelers kijken ernaar uit. Die weten dat er op deze wedstrijd nog meer toeschouwers af zullen komen. Het is voor ons geen eenvoudige start, maar ik denk dat ze bij Ajax ook niet blij zijn dat ze meteen naar Utrecht moeten."

Meetmomenten
Het programma van Jong FC Utrecht biedt de eerste weken toch al geen ruimte om rustig te wennen aan het hoogste niveau. Tegenstanders de komende duels zijn naast Ajax, Feyenoord, AZ, PSV en FC Twente. Alflen is er niet bevreesd voor. Hij noemt het "meetmomenten" voor zijn spelers.

"Fouten worden eerder afgestraft op dit niveau, dus spelers zullen de afspeelmogelijkheden sneller moeten doorzien", stelt Alflen. "Toch verwacht ik niet dat de overgang voor ons erg groot zal zijn. De grootste stap voor een speler blijft die naar het eerste team. Dan krijg je met meer druk te maken; er is veel publiek, het omgaan met de pers. Alleen uitzonderlijke talenten zetten die stap in één keer."

Vertrouwen
De personele problemen bij de hoofdmacht werkten ook door op de voorbereiding van Jong FC Utrecht. Desondanks is Alflen optimistisch gestemd na de bekerwinst vorige week bij Jong FC Dordrecht (0-3). "Dat was de eerste wedstrijd waarin het weer echt ergens om ging. We speelden 90 minuten met de goede intenties, waren continu de bovenliggende partij en zetten heel veel druk. Dat geeft vertrouwen."

Vorig seizoen werden de Utrechtse beloften met een riante voorsprong van liefst negentien punten op de nummer twee kampioen in de eerste divisie. Die groep is afgelopen zomer flink gewijzigd. "Jongens van wie wij denken dat zij het eerste niet halen hebben we afscheid genomen en goede A-junioren moeten we een kans geven." Want zoveel mogelijk spelers afleveren bij het eerste blijft uiteraard het belangrijkste doel.

Linkerrijtje
Om het huidige team te vergelijken met de sterke kampioensploeg van vorig seizoen is het volgens Alflen nog te vroeg. Toch acht hij zijn elftal ruimschoots goed genoeg voor het linkerrijtje. "We gaan ook dit seizoen elke wedstrijd het veld in met de intentie om drie punten te pakken. Of we nu tegen Dordrecht of zoals maandag tegen Ajax spelen."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing