FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht overtuigend langs Sparta

13-12-2011

0 reacties


Jong FC Utrecht behaalde in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop een verdiende 0-4 zege bij Sparta. Enzio Boldewijn en Lars Veldwijk scoorden beiden tweemaal.

Vanaf de aftrap begon Jong FC Utrecht gedreven aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten raakte spits Lars Veldwijk vol de kruising en werden de nodige corners afgedwongen. Het was wachten op de openingstreffer. Naarmate de tijd verstreek nam ook de wind in kracht toe. Met deze wind vol tegen werd het voor de ploeg van Jean-Paul de Jong steeds moeilijker het overwicht te handhaven.

In de 21e minuut voorkwam keeper Erik Cummins een tegendoelpunt toen Mario Balate op hem afkwam. Afgezien van een vrije trap van middenvelder Zakaria Amrani bleven grote uitgespeelde kansen voor Jong FC Utrecht in die fase uit. Aan de andere kant moest Cummins twee keer al zijn talenten aanspreken om Crescendo van Berkel en Joey Godee van scoren af te houden. De ruststand van 0-0 was dan ook het logische resultaat.

In de rust zette Jean-Paul de Jong zijn spelers nog eens op scherp en zij pikten dit tijdens de tweede 45 minuten zichtbaar goed op. Met schoten van Mark van der Maarel en Amrani werd de druk op het doel van keeper Rubin Dantschotter van Sparta opgevoerd. Ook Stefano Lilipaly was na een prima assist van Veldwijk dicht bij de eerste goal van de avond. In de 55e minuut kwam dan toch de verdiende voorsprong. Rechterspits Enzio Boldewijn bracht met zijn strakke schuiver de 0-1 op het scorebord.

Vijf minuten later was het alweer raak. Van der Maarel gaf een prima assist op Veldwijk, die draaide zich knap vrij en prikte bekwaam de 0-2 binnen. Een kwartier later kopieerde de aanvaller zijn succesvolle actie. Weer kapte en draaide hij zich binnen de zestienmeter knap vrij en verschalkte de Rotterdamse keeper: 0-3. Ook het slotakkoord was wonderschoon. Een vlotlopende aanval via de linkerkant bracht de bal via Lars Veldwijk bij Enzio Boldewijn, die de eindstand op 0-4 bepaalde.

Bekerwedstrijd
Volgende week maandag staat nog de bekerwedstrijd Jong FC Twente-Jong FC Utrecht op het programma. Op maandag 23 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Jong Ajax.

Opstelling: Erik Cummins, Gévero Markiet, Mark van der Maarel, Bart Vriends, Michael Zullo, Tommy Oar (82e min. Maikel Lange), Jacob Lensky, Zakaria Amrani, Stefano Lilipaly, Lars Veldwijk, Enzio Boldewijn (82e min. Radovan Mitrovic)

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing