FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht naar Bekerfinale

20-02-2012

8 reacties


Met een sensationele 7-4 overwinning heeft Jong FC Utrecht zich voor de bekerfinale geplaatst. Jong stond met 0-2 achter en vocht zich vlak voor rust terug naar 3-2.

De halve finale voor de KNVB Beker voor beloften tussen Jong FC Utrecht en Jong Vitesse/AGOVV is een waar spektakelstuk geworden. Onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax speelden beiden ploegen op volle kracht vooruit. Vitesse had vanavond zijn sterrenequipe dan ook opgeroepen met onder andere. Jonathan Reis, Mike Havenaar, Valeri Qazaishvili en Stanley Aborah in de basis.

Al na twee minuten schrok de thuisclub toen spits Lars Veldwijk strompelend over het veld liep, maar gelukkig kon hij toch weer verder. Een paar seconden later claimde de Arnhemse bank een penalty toen Brahim Darri afgestopt werd, maar scheidsrechter Bax zag er helemaal niets in en liet gewoon doorspelen.

In de negende minuut kreeg Vitesse wel een vrije trap op een kansrijke plek. Het was Alejandro Plascencia die de bal perfect achter keeper Fons Mulder schoot: 0-1. Toch was de thuisclub niet aangeslagen. Via de motoren op het middenveld, Stefano Lilipaly en Yoshiaki Takagi, werd het doel van Elroy Room gezocht. De Vitesse-keeper moest op een inzet van Enzio Boldewijn zelfs al zijn talenten aanspreken om zijn doel schoon te houden.

0-2
In de 28e minuut kwam de ploeg van trainer/coach Gerry Hamstra, na een razend snel uitgevoerde counter, zelfs op een 0-2 voorsprong. De organisatie van de beloften liet in deze fase duidelijk te wensen over. Wel beschikte de ploeg over een geweldige dosis veerkracht. Met fantastisch voetbal en een knappe van Zakaria Amrani werd zelfs vlak voor rust een 3-2 voorsprong genomen. De enige domper na de eerste helft was het uitvallen in de eerste helft van Cedric van der Gun.

Tweede helft
In de eerste twintig minuten na de rust bouwde Jong FC Utrecht de voorsprong uit naar 6-2. De ene goal was nog mooier dan de andere. Via Reis en Havenaar kwam Vitesse toch nog terug naar 6-4 en leek het weer een echte wedstrijd te worden. Trainer Hamstra van de Arnhemmers bracht ook nog wat frisse krachten in om de druk verder op te voeren.

Met Yassin Ayoub inmiddels in de gelederen ging Utrecht weer een tandje hoger spelen. Het was een geweldige technische actie van Evert Brouwers die Stefano Lipaly in scoringspositie bracht. De middenvelder besliste het duel op professionele wijze: 7-4. Toen scheidsrechter Bax voor het einde floot was de ontlading dan ook groot. Op 3 mei wacht in Amsterdam de gewenste droomfinale tegen Jong Ajax.

Doelpuntenmakers:
09e min. 0-1 Alejandro Plascencia
28e min. 0-2 Brahim Darri
39e min. 1-2 Lars Veldwijk
44e min. 2-2 Zakaria Amrani
45e min. 3-2 Kenny Teijsse
53e min. 4-2 Lars Veldwijk
60e min. 5-2 Enzio Boldewijn
66e min. 6-2 Kenny Teijsse
67e min. 6-3 Jonathan Reis
71e min. 6-4 Mike Havenaar
77e min. 7-4 Stefano Lilipaly

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fons Mulder, Yoshiaki Takagi (80' Maikel Lange), Cedric van der Gun (35' Evert Brouwers), Kai Heerings, Stefano Lilipaly, Zakaria Amrani, Mike van der Hoorn, Kenny Teijsse, Enzio Boldewijn, Thijs van Hofwegen, Lars Veldwijk (67' Yassin Ayoub).

Bron: fcutrecht.nl
foto: FCUPhoto/ Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing