FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht mogelijk naar Bunschoten

07-07-2016

5 reacties


FC Utrecht onderzoekt de mogelijkheid om enkele wedstrijden van Jong FC Utrecht in de Jupiler League af te werken op het veld van IJsselmeervogels in Bunschoten. Dat bevestigt een woordvoerder van de club tegenover RTV Utrecht.

Met een Gouden Seizoenkaart kunnen supporters de wedstrijden van Jong FC Utrecht bezoeken. Bij de aanschaf of verlenging van de Gouden Seizoenkaart via de clubwebsite wordt met geen woord gerept over het spelen van ‘thuiswedstrijden’ buiten Utrecht. "De vrijdagavond (vaste speeldag van de Jupiler League) gaat een leuke avond worden in ons stadion", zei FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik daarover eerder.

RTV Utrecht meldt dat het veld van de Galgenwaard te veel zou worden belast als er tweewekelijks ook door Jong FC Utrecht op wordt gespeeld. Ook zou meespelen dat het goedkoper is om uit te wijken naar een kleiner complex. 

De mogelijkheid dat Jong FC Utrecht bij overbelasting van het veld in de Galgenwaard buiten Utrecht zijn wedstrijden afwerkt, is door de club niet benoemd in het reguliere overleg tussen clubleiding en supportersorganisaties dat afgelopen dinsdag plaatsvond.

Een woordvoerder van FC Utrecht zegt tegenover de omroep dat het complex van IJsselmeervogels een goede optie is als het voldoet aan eisen van de KNVB. Het gaat dan vooral om veiligheid, logistiek en tv-registratie. Secretaris Theo Muijs van IJsselmeervogels bevestigt dat de clubs een ‘eerste verkennend gesprek’ hebben gehad. ‘Wij staan ervoor open.’

Zoudenbalch voldoet niet aan de eisen die de KNVB stelt aan wedstrijden in de Jupiler League. De duels van Jong FC Utrecht zouden volgens RTV Utrecht vooral bij IJsselmeervogels moeten zijn als de thuisduels van het eerste van FC Utrecht in hetzelfde weekend plaatsvinden. Die samenloop is er bij thuisduels van Jong tegen VVV Venlo, Almere City FC, FC Oss, en Jong PSV.

De woordvoerder van de club benadrukt dat Jong FC Utrecht het liefst om de hoek speelt, maar dat er weinig andere opties dan Bunschoten zijn. Die plaats ligt zo'n dertig kilometer bij Utrecht vandaan. Pas over een paar weken wordt duidelijk of Bunschoten daadwerkelijk de plek wordt waar Jong FC Utrecht enkele duels gaat spelen.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing