FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht laat FC Twente kansloos

26-11-2012

2 reacties


De Utrechtse beloften hebben maandagavond een goede overwinning op de regerend landskampioen Jong FC Twente geboekt. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong. Jong toonde initiatief en drong FC Twente terug op de eigen speelhelft. FC Utrecht was heer en meester op het eigen terrein.

FC Utrecht begon voortvarend aan het duel. In de eerste paar minuten was het Yosiaki Takagi die met een geweldige solo voor opwinding zorgde. De lichtvoetige Japanner slalomde langs vier Twentse spelers. Zij schot belandde echter in de handen van de keeper. In de vijfde minuut kwam FC Utrecht toch op voorsprong. Een diepe bal van Daan Bovenberg kwam bij Bob Schepers. Na een actie van de flankspeler kwam zijn hoge voorzet bij Elroy Pappot, die de bal krachtig inkopte: 1-0.

Raak
In de 23ste minuut verdubbelde Leon de Kogel de score. De door Johan Mårtensson opgezette aanval belandde via een steekbal bij de Houtenaar. Het schot van De Kogel ging door een woud van benen van Twentse verdedigers en rolde uiteindelijk over de lijn tegen het net. Vijf minuten later was het weer raak. Kenny Teijsse speelde de bal naar de geboren Enschedeër Bob Schepers. Schepers verzorgde aan de linkerzijde een goede actie en legde de bal behoedzaam terug op Elroy Pappot. Met een klassieke schuiver en technisch zeer goed uitgevoerd, passeerde hij voor de derde keer keeper Filip Bednarek.

Voor rust schoot Leon de Kogel een vrije trap snoeihard op de lat en werd vier minuten voor rust een doelpunt van FC Twente afgekeurd. Scheidsrechter Christiaan Bax had goed gezien dat Kristopher Vida scoorde vanuit buitenspelpositie.

Kansenregen
Na rust ging FC Utrecht gewoon door met aanvallen, maar de bal wilde er maar niet in. Het regende kansen met De Kogel die maar net overschoot en Schepers die een geweldige uithaal op de keeper schoot. De Kogel kreeg nog een kans na een goede pass van Kenny Teijsse, maar het vizier van de spits stond niet op scherp. Een solo van Schepers verdiende ook een beter lot. De aanvaller soleerde langs drie Tukkers, maar wist niet te scoren.

Negen minuten voor tijd deed Twente iets terug. Vanuit een corner kwamen de mannen van trainer Patrick Kluivert eindelijk een s dicht bij het Utrechtse doel, waar Jeroen Verhoeven een rustige avond beleefde. Vanuit die hoekschop kreeg Peter Gebben de kans in de rebound. Hij tekende voor de eretreffer. Mede door zijn twee treffers werd Elroy Pappot uitgeroepen tot Man of the Match.

Gedeeld koploper
Door de overwinning staan de beloften gedeeld eerste in de Beloftencompetitie Divisie A. Aan kop, op basis van het doelsaldo, gaat PSV, de tegenstander van volgende week. Dan speelt Jong FC Utrecht op de Herdgang tegen de beloften uit Eindhoven.

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Daan Bovenberg, Gévero Markiet, Kai Heerings, Kenny Teijsse; Marc Klok, Johan Mårtensson, Elroy Pappot, Bob Schepers; Leon de Kogel ('69 Kevin van Kippersluis), Yoshiaki Takagi ('79 Sofian Moro).


Bron: fcutrecht.nl
foto: FCUPhoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing