FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht knokt zich terug

27-09-2011

1 reactie


Jong FC Utrecht heeft maandag in een, zeker na rust, spectaculaire wedstrijd de punten gedeeld met Jong PSV (2-2). De ruststand was 0-1. Voor de Utrechtse beloften scoorden Adam Sarota en Stefano Lilipaly.

Met de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax en Jong Feyenoord/Excelsior nog vers in het geheugen kwam Jong PSV, de kampioen van het vorige seizoen, op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Jong FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd en kreeg wat kleine kansen. Stefano Lilipaly schoot in de derde minuut over na een slimme pass van Leon de Kogel. PSV kwam al snel beter in de wedstrijd. De Eindhovenaren combineerden beter en waren gevaarlijk voor het doel. In de tiende minuut kreeg PSV een goede kans via Jason Bourdouxhe. Doelman Erik Cummins kon nog net zijn hand tegen de bal krijgen. De lat hielp hem verder.

PSV opent de score
In de 21e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Een hard schot van Marcel Ritzmaier vanaf 20 meter was Cummins te machtig: 0-1. FC Utrecht werkte hard maar kwam tot weinig gevaarlijke acties. De passing was onzuiver. In de 25e minuut was er nog een kans voor Maikel Lange. In de 31e minuut leek PSV op 0-2 te komen. Een prachtige pass bracht Jurgen Locadia in een kansrijke positie. Hij verschalkte Cummins en zag de bal in de richting van het lege doel verdwijnen. Gelukkig voor FC Utrecht raakte Memphis Depay de bal, vanuit buitenspel positie, voor alle zekerheid nog even aan. De prima leidende scheidsrechter Heide keurde daarom de goal af. Vlak voor rust nog een schot van Lilipaly na terugkoppen van De Kogel. De bal ging over de lat.

In de rust moet trainer Rob Alflen alle puntjes op de "i" gezet hebben, want na rust verscheen een herboren FC Utrecht binnen de lijnen. De centrale verdedigers schoven nu wel door. Het middenveld kon hierdoor met veel meer pressie spelen. Jong PSV moest achteruit. In de 47e minuut werd een schot van Kai Heerings prima gestopt door PSV-keeper Benjamin van Leer. In de 57e minuut plofte een voorzet van Adam Sarota zomaar in de verre hoek: 1-1. Sarota leek niet eens blij. Het doelpunt gaf he echter vleugels. Hij was de grote initiator op het Utrechtse middenveld. Er gebeurde heel veel in het eerste kwartier na rust. FC Utrecht moest beducht blijven voor de levensgevaarlijke counters van PSV. Tot twee keer toe zag Cummins iemand alleen voor hem opduiken. Twee keer maakte hij op sublieme manier het gevaar onschadelijk. In de 64e minuut kwam FC Utrecht op voorsprong.

Schiettent
Na prima voorbereidend werk van De Kogel kon Lilipaly afronden. FC Utrecht rook bloed. In de 66e minuut een schot van Anouar Kali. In de 68e minuut redde Van Leer uitstekend op een inzet van Lilipaly. In de 70e minuut een goede kans voor invaller Lars Veldwijk. Ook dit schot werd weer gekeerd. Bij één van de weinige uitvallen kreeg PSV een corner. Verdediger Stefano Marzo kopte de bal binnen in de 72e minuut. Een enorme domper voor FC Utrecht. In diezelfde 72e minuut een ware schiettent voor het PSV-doel. Met een hoofdrol voor Veldwijk en Lilipaly. Het was eigenlijk een wonder dat de bal niet in het doel verdween. FC Utrecht bleef vol op de aanval spelen. PSV loerde op de counter. Het bleef 2-2. Een uitslag waarmee iedereen vrede kon hebben maandag.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Erik Cummins, Kenny Teijsse, Kai Heerings, Ismo Vorstermans, Mark van der Maarel, Stefano Lilipaly, Yoshiaki Takagi, Adam Sarota, Anouar Kali, Leon de Kogel (68e minuut Lars Veldwijk), Maikel Lange (78e minuut Radovan Mitrovic)

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing