FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht besluit seizoen met gelijkspel

15-05-2012

0 reacties


FC Utrecht speelde de laatste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk tegen de beloften van Sparta Rotterdam.

Na 10 minuten kreeg FC Utrecht de eerste kans . Een verre uittrap van keeper Paul van der Helm kwam aan de rechterzijde bij Enzio Boldewijn terecht. Met een actie zette hij de Sparta-verdediger op het verkeerde been. Met rechts schoot Boldewijn voorlangs. De tweede grote kans was voor Lars Veldwijk. Na een mislukte aanval van Sparta gaf Teijsse een lange bal op Veldwijk. Veldwijk rende geflankeerd door een verdediger naar het doel. Zijn schot raakte het been van de Spartaanse verdediger en ging naast.

Geheel tegen de verhouding in kwam Jong Sparta Rotterdam op voorsprong. Sidney Schmeltz liep eenvoudig tussen het centrale duo Nilsson en Heerings door en schoot de bal met een lob in het Utrechtse doel achter Paul van der Helm. Tien minuten voor rust was FC Utrecht dichtbij de gelijkmaker. Met een prachtig afstandsschot van Enzio Boldewijn had keeper Kortsmit de nodige moeite. Hij wist de bal met een zweefduik uit de bovenhoek te tikken.

Tweede helft
De eerste kans na rust was voor Sparta. Paul Gladon kreeg de bal en draaide het strafschopgebied in en schoot op de vuisten van keeper Van der Helm. Na een uur spelen waren het weer de Spartanen die een goede kans kregen. Na een snelle omschakeling kreeg Joey Godee de bal aan de linkerkant. Met een schuiver rolde de bal tegen de verre paal.

In de 63ste minuut haalde Yassin Ayoub uit. Maar via de bal ging via een Rotterdams been naast. Uit de corner die volgde, maakte FC Utrecht gelijk. Kenny Teijsse stond op de juiste plek om de bal van Maikel Lange in te koppen. Met nog twintig minuten op de klok ging FC Utrecht op jacht naar de voorsprong. Kenny Teijsse schoot tegen de keeper op en Lars Veldwijk haalde loeihard uit, maar die bal ging naast.

Penalty
Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong een penalty. Tommy Oar schoot vanaf de linkerkant van het veld de bal het strafschop gebied in. Daar kreeg Jeremy de Nooijer de bal op de arm. De speler van Sparta kreeg hiervoor een gele kaart. Lars Veldwijk ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk achter Roy Kortsmit. Vijf minuten voor tijd kreeg diezelfde Veldwijk de kans op zijn tweede van de avond. Zijn harde schot ging maar net naast. In plaats daarvan maakte Sparta de gelijkmaker. Ditmaal was het Joey Godee die met een afstandsschot de Rotterdammers naast FC Utrecht schoot.

Met het 2-2 gelijke spel en de nederlaag van De Graafschap bij AZ (3-0) eindigt FC Utrecht op de tiende plaats in de Eredivisie voor beloften.

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Gévero Markiet, Marcus Nilsson, Kai Heerings ('61 Bart Vriends), Kenny Teijsse, Adam Sarota, Stefano Lilipaly, Yassin Ayoub, Enzio Boldewijn (‘61 Maikel Lange), Lars Veldwijk, Tommy Oar ('86 Radovan Mitrovic).

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Roy Kortsmit, Gautam Kalpoe, Anthony Bentem, Crescendo van Berkel, Roycel James (‘71 Pepijn Kooij), Huseyin Dogan, Joey Godee, Jeremy de Nooijer, Paul Gladon, Tom Overtoom, Sidney Schmeltz ('76 Moreno Marengo).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcuphoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing