FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jeugdspelers tekenen contracten

25-05-2011

4 reacties


Tijdens de opname van een radio-uitzending van Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht ondertekenden zeven getalenteerde jeugdspelers van FC Utrecht dinsdagavond hun eerste contract bij de club. Enzio Boldewijn, Yannick Cortie, Kevin van Kippersluis, Marc Klok, Michael Lange, Daniël van Son en Kenny Teijsse zetten hun handtekening onder hun eerste officiële overeenkomst met FC Utrecht. Elroy Pappot, die eveneens een contract kreeg aangeboden, was verhinderd vanwege verplichtingen met het Nederlands Elftal onder de 18.

De opname van de uitzending en de contractondertekeningen gebeurden in de Piet Imbos-zaal van Stadion Galgenwaard in aanwezigheid van onder anderen voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht, technisch directeur Foeke Booy, hoofd opleidingen Koos van Tamelen, coördinator van het RAC-samenwerkingsverband Jan Straub, hoofd scouting Edwin de Kruijff, trainer Rob Alflen van Jong FC Utrecht en de jeugdtrainers Jean-Paul de Jong en Robert Roest. Henny Lee, die komend seizoen Koos van Tamelen opvolgt als hoofd opleidingen, toonde eveneens zijn belangstelling. Ook waren ouders, vriendinnen, broers en zussen en andere familieleden plus zaakwaarnemers en begeleiders van de jonge spelers getuige van dit voor de voetballers zo belangrijke moment. Presentator René van den Berg van RTV Utrecht interviewde de jeugdspelers over hun ambities en verwachtingen voor de komende jaren. "Misschien zit hier wel de nieuwe Dirk Kuyt of Pascal Bosschaart tussen", aldus Van den Berg.

De in totaal acht spelers die nu voor het eerst een contract ondertekenen, hebben het afgelopen seizoen allemaal gespeeld in de B1 of de A1. Komend seizoen komen ze uit in Jong FC Utrecht of de A1. Gevraagd naar het bijzondere van FC Utrecht was de algemene opinie van de jonge talenten, dat het een ‘goede en warme club' is. "Bovendien weten ze hier wat ze willen en krijgt de jeugd echt een kans", aldus één van hen. "Het klopt dat we veel aan begeleiding doen", zei Foeke Booy. "We houden bijvoorbeeld echt rekening met school of andere opleiding. Dat hoort ook bij begeleiding, vinden we. We willen ook, dat de jongens hun opleiding afmaken. Dat is naast het voetbal ook belangrijk", aldus de technisch directeur. "Juist in die benadering zit kwalitatief het verschil met de manier waarop ze in het buitenland, ook bij grote clubs, jonge spelers opleiden. Wij doen dat echt veel beter." Voorzitter Van Dop gaf dan ook complimenten aan het scoutingapparaat en de jeugdtrainers van FC Utrecht. "Wij zijn er trots op dat we deze talentvolle spelers kunnen vastleggen en ze hebben hun contracten zelf afgedwongen", aldus de voorzitter. "Maar ook de scouting en de trainers hebben goed werk verricht."

Foeke Booy maakte van de gelegenheid gebruik om Yassin Ayoub in het zonnetje te zetten. Deze jeugdspeler van FC Utrecht werd afgelopen week in Servië met Oranje onder 17 Europees kampioen. Yassin genoot zichtbaar van dat moment, maar bleef ook realistisch. "Die EK winnen was natuurlijk hartstikke leuk, maar eigenlijk telt voor mij maar één ding en dat is slagen bij FC Utrecht", aldus de speler, die komend seizoen in de A1 uitkomt.

Het programma wordt op zaterdag- en zondagavond om 19:00 uur uitgezonden op Radio M Utrecht.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing