FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jens Toornstra: de motor van FC Utrecht

28-02-2014

12 reacties


Het huidige seizoen verloopt sportief niet fijn voor FC Utrecht en ook Jens Toornstra deelt daarin soms mee; denk aan het uitduel tegen RKC. Toch is zijn positieve waarde als motor voor FC Utrecht enorm en dat blijkt uit zijn statistieken.

Toornstra krulde in de 74e minuut van FC Utrecht – FC Groningen een vrije bal tegen het aluminium. Uit contacten met de mensen achter de statistische website http://www.tussendelinies.nl blijkt dat dit de tiende keer was dat hij dit seizoen paal of lat raakte (op 62 doelpogingen). Exacte cijfers van andere spelers heeft TussenDeLinies niet voorhanden, maar de kans is groot dat Toornstra daarmee wel een koploper "aluminiumraker" in de eredivisie is.

De eindafrekening vindt echter altijd plaats op basis van de behaalde punten, en het aandeel van een individuele speler daarin bepalen is geen exacte wetenschap. De cijfers na FC Utrecht – FC Groningen geven wel een positief beeld bij Jens Toornstra als motor van FC Utrecht:

– Hij kwam in alle 31 officiële duels van FC Utrecht tot nu toe in dit seizoen als basisspeler in actie. Alleen in het thuisduel tegen NEC werd hij in de 82e minuut vervangen, de overige dertig duels speelde Toornstra tot en met het eindsignaal. Hij is inmiddels ook aanvoerder en “pakte” dit seizoen één keer geel.

– Toornstra maakte in de eredivisie tien goals en is daarmee verantwoordelijk voor éénderde van de totale Utrechtse doelpuntenproductie in de eredivisie dit seizoen. Hij scoorde ook belangrijke goals, zoals onder andere gelijkmakers in het thuisduel tegen Roda JC (3-3) en het uitduel tegen AZ (1-1) en de beide goal in het uitduel tegen Heracles (1-2). Dit laatste duel is tot nu toe de enige driepunter die FC Utrecht buitenshuis heeft behaald.

– Toornstra maakte drie van de zeven Utrechtse goals in de KNVB-beker.

– Toornstra is verantwoordelijk voor één assist (bron: vi.nl).Dat lage aantal is, gezien zijn doelpuntenproductie, logisch.

Toornstra is met 13 goals overall op dit moment clubtopschutter en wordt op de voet gevolg door Steve de Ridder met negen goals (waarvan twee in de KNVB-beker). Ter vergelijking: eind 2012 / 2013 was Mulenga met 14 goals overall clubtopschutter en eind 2011 / 2012 waren dat Demouge, Duplan, Gerndt en Mulenga met ieder zeven goals overall.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing