FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jean-Paul de Jong vertrekt als trainer bij FC Utrecht

05-04-2013

7 reacties


Jean-Paul de Jong gaat FC Utrecht na afloop van dit seizoen als trainer verlaten. De Jong, dit seizoen verantwoordelijk voor Jong FC Utrecht, heeft na een aantal gesprekken met de clubleiding van FC Utrecht besloten om naar een andere werkgever op zoek te gaan om daar als hoofdtrainer of assistent-trainer aan de slag te gaan. De Jong blijft wel aan de club verbonden.

Ambitie
"Jean-Paul is zeer ambitieus en gedreven en heeft een eigen visie ontwikkeld op het voetbal", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. "Wij hebben ervoor gekozen langer door te gaan met Jan Wouters en Robby Alflen, waardoor Jean-Paul de stap naar het eerste elftal nu niet kan maken. Hij kiest ervoor om de volgende stap in zijn trainerscarrière bij een andere club te maken. Jean-Paul is een gedreven persoonlijkheid, die een mooie club verdient om als trainer aan de slag te gaan."

Vervolgstap
Technisch Manager a.i. en Hoofd Opleidingen Henny Lee begrijpt de keuze en het vervolg dat De Jong wil geven aan zijn trainersloopbaan. "Jean-Paul heeft grote stappen gezet in zijn ontwikkeling als jeugdtrainer en hoopt binnenkort de cursus Coach Betaald Voetbal met succes af te ronden. Hij is eraan toe om als hoofdtrainer op eigen benen te staan of om als assistent-trainer bij een eerste elftal aan de slag te gaan. Deze vervolgstap is een zeer logische. Hij is klaar voor een nieuwe uitdaging", meent Lee, die niet uitsluit dat De Jong als trainer ooit terugkeert bij FC Utrecht. "Jean-Paul heeft de gezonde wens uitgesproken om in de toekomst hoofdtrainer te zijn bij FC Utrecht. Wie weet wat de toekomst brengt."

Nieuwe uitdaging
Jean-Paul de Jong kijkt uit naar een nieuwe toekomst als trainer bij een andere club. "Ik richt mij op een functie als assistent-trainer in het betaald voetbal, of als zelfstandig hoofdtrainer", zegt de huidige oefenmeester van Jong FC Utrecht. "Daar liggen mijn ambities. Ik heb mijn visie op voetbal en wil die uitdragen. Zeker nu ik mij verder aan het ontwikkelen ben door het volgen van de opleiding Coach Betaald Voetbal. Ik kan begrip opbrengen voor het besluit van de club om door te gaan met Jan en Robby en dus moet ik de stap maken naar een andere club. In de komende weken ga ik mij oriënteren en ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging."

Clubicoon
De trainer Jean-Paul de Jong vertrekt weliswaar bij FC Utrecht, de club laat hem niet geheel gaan. "Jean-Paul is een clubicoon", benadrukt Van Schaik. "Hij hoort bij deze club. Jean-Paul blijft in ieder geval de komende twee jaar bij de club betrokken. Hij blijft de club op een positieve manier uitdragen, terwijl wij hetgeen Jean-Paul voor de club heeft betekend, zullen blijven koesteren. Over de invulling van zijn nieuwe functie praten wij in de komende maanden met elkaar", licht Van Schaik toe.

De Jong beaamt dat hij graag bij FC Utrecht betrokken wil blijven. "FC Utrecht is en blijft mijn club. Ooit wil ik hoofdtrainer zijn in Stadion Galgenwaard. Ook al verlaat ik de club nu als trainer, ik blijf mij inzetten voor FC Utrecht en dan vooral gericht op de sociaal-maatschappelijke functie van de club."

Jean-Paul de Jong speelde van 1993 tot 2007 bij FC Utrecht. Met een onderbreking van een jaar is Jean-Paul de Jong twintig jaar verbonden geweest aan FC Utrecht. De Jong speelde meer dan 400 wedstrijden voor FC Utrecht. Nadat hij zijn actieve spelersloopbaan in 2007 beëindigde, was De Jong in zijn vrije tijd actief voor zijn stichting, Stichting Klein Galgenwaard. Na dat jaar, waarin hij ook stage liep bij Vitesse, keerde De Jong terug bij FC Utrecht.

Bron: fcutrecht.nl (foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing