FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Jan Wouters ziet de fikse bui al hangen

14-11-2012

0 reacties


Het is een half uur voor de aftrap van RKC - FC Utrecht. Ik spoed me per auto naar Nieuwegein waar een nostalgisch muziekavondje uit begin jaren zestig op me wacht. Onder de titel ‘The British Pop Invasion' zal ik getrakteerd worden op live gezongen hits uit mijn jeugd, van de Beatles tot Dusty Springfield. Om maar te zwijgen over alle andere artiesten die destijds uit de jukebox klonken.

Op de autoradio wordt onderweg een boeiend vraaggesprek uitgezonden. De verslaggever van Radio Utrecht beschouwt de wedstrijd voor tussen de Rooms Katholieke Combinatie en FC Utrecht. Maar het interview wil niet erg vlotten. Wouters krijgt allerlei complimenten over het spel van zijn team in de laatste weken maar Jan houdt alle euforie af. ,,Afgelopen week was ik een topcoach in de media maar volgende week kan ik er misschien helemaal niets meer van,'' reageert hij.

De verslaggever blijft proberen om Wouters aan het verstand te brengen dat FC Utrecht nu echt een ware suptopper aan het worden is. Misschien is hij vergeten dat de club buitenshuis won van Roda door een gigantische blunder van de Limburgse doelman. En dat FC Groningen misschien gezegevierd had in Galgenwaard wanneer Eric Braamhaar een charge van Jan Wuytens anders had beoordeeld. Kortom: het zat de Domstedelijke formatie niet echt tegen.

Wanneer ik in Nieuwegein arriveer, blijkt het realisme van Wouters al bewaarheid. RKC komt immers binnen vijf minuten op voorsprong waarna ik me stort in het popgeweld met liedjes van de Beatles, Stones, Searchers en Hollies. Tijdens de pauze informeer ik een tikkeltje angstig bij omstanders in de kantine hoe het in Waalwijk is afgelopen. ,,Met 4-0 kansloos verloren,'' krijg ik te horen. Even denk ik aan een misplaatste grap maar het blijkt te kloppen.

Het gevolg van die toch ontgoochelende uitslag is wel dat ik na de pauze beduidend minder geniet van de muzikale show dan in het eerste deel. Door mijn hoofd spoken de woorden van Jan Wouters die ik twee uur eerder in de auto had gehoord. Hij zei toen ook nog: ,,We kunnen van iedereen winnen maar ook van iedereen verliezen, we hebben geen wonderploeg. ‘' En zo is het maar net. Jan zag de fikse bui al hangen.

Hans van Echtelt - Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing