FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Jan Wouters in beeld bij Oranje'

25-03-2014

9 reacties


Wie op 22 juni 1988 de namen van Jan Wouters en Marco van Basten noemde, refereerde daarbij vrijwel zeker aan de sublieme steekbal van Wouters waaruit Van Basten de 2-1 voor Oranje tegen West Duitsland scoorde. Hiermee verzekerde Nederland zich destijds van een plaats in de finale van het EK 1988. De rest is geschiedenis.

Inmiddels is het meer dan 25 jaar later en worden de namen van Jan Wouters en Marco van Basten weer aan elkaar gekoppeld. Johan Derksen gaf in onder meer het televisieprogramma VI TV aan dat hij het een goede zaak zou vinden als Marco van Basten in dienst komt van FC Utrecht. In het ideaalplaatje van Derksen zou Van Basten dan het boegbeeld van FC Utrecht worden met Jan Wouters als veldtrainer. Derksen ziet hierin een ideale combinatie van twee heren die elkaar in hun sterke punten aanvullen.
Van Basten verlaat na dit seizoen sc Heerenveen en Derksen zegt onder meer: "In Engeland is dat geen enkel probleem, dat dat soort mensen gaan samenwerken."

Daarnaast is er een steeds terugkerend gerucht rondom Jan Wouters: de nieuwe bondscoach Guus Hiddink zou hem graag als veldtrainer bij het Nederlands Elftal willen halen. Dit gerucht leek af te sterven nadat Ruud van Nistelrooy en Danny Blind werden aangesteld als assistenten en de naam van Jaap Stam veelvuldig werd genoemd. Laatstgenoemde heeft het aanbod naar verluidt echter naast zich neergelegd. Op vi.nl wordt nu gemeld dat Hiddink zijn aandacht richt op Jan Wouters. FC Utrecht heeft dit bericht volgens datzelfde vi.nl ontkend en het contract van Wouters loopt ook nog één jaar door.

Beide scenario's hebben op dit moment geen enkele officiële status. De afgelopen ruim 25 jaar hebben rondom zowel Van Basten als Wouters soms tot voorspelbare gebeurtenissen geleid. En soms gebeurde er iets onverwacht. Wordt daarom ongetwijfeld vervolgd.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
31 maart 2018 20:45 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 65pt
2 (2) Don Leo 64pt
3 (3) badbo13 60pt
4 (4) Menno 59pt
5 (5) Kikker 54pt
6 (7) chapri 54pt
7 (6) fanvandeFC 53pt
8 (8) ad rem 52pt
9 (18) fcagbu 52pt
10 (9) Speedy 51pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing