FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jan Wouters: 'Getwijfeld heb ik wel'

04-11-2011

0 reacties


Jan Wouters zit zondag voor de derde keer op de bank als trainer van FC Utrecht. De eerste twee wedstrijden van de club onder zijn leiding eindigden in nederlagen; zowel sc Heerenveen (4-1) als NEC (3-1) bleek te sterk. Over twee dagen wacht een bijzondere wedstrijd; die tegen Ajax. Behalve voor de achterban is het ook voor Wouters zelf een duel met een speciaal randje. Hij was in het verleden zelf trainer van de Amsterdammers.

Van 1998 tot 2000 had de nu 51-jarige Wouters Ajax onder zijn hoede; in zijn debuutjaar eindigde de club echter op de laagste plaats sinds dik dertig jaar, als zesde. Het seizoen erop maakte Wouters niet meer af. Het publiek scandeerde al enige tijd Wouters rot op en de trainer kon rekenen op steeds minder krediet in de hoofdstad. "Voor mij was het vooral belangrijk dat de groep vertrouwen in me had. De jongens wilden zelfs staken toen de club mij ontsloeg", zegt Wouters nu tegen Metro.

Wouters ziet in retrospectief dat hij dertien jaar geleden nog niet klaar was voor de taak om Ajax te leiden. Toch houdt hij geen vervelend gevoel over aan zijn werkzaamheden voor de tegenstander van zondag; het was juist een tijd waarin hij heel veel leerde, zegt Wouters. "Ik was net gestopt als voetballer, ging nog vooral uit van het individu, terwijl juist de groep erg belangrijk is. Bovendien wist ik nog te weinig van trainingsvormen. Ik kon wel goed overbrengen wat er mis ging, maar het in de praktijk veranderen, is heel wat anders."

Dit seizoen begon Wouters als assistent-trainer van Erwin Koeman in Utrecht, een functie die hij eerder onder Ton du Chatinier vervulde. Na het vertrek van Koeman stapte Wouters naar voren en kreeg hij het vertrouwen. "Getwijfeld heb ik wel. Maar FC Utrecht is een belangrijk deel van mijn leven. Ik wil de club niet in de steek laten. Bovendien verandert er niet zo heel veel. Ik nam al regelmatig trainingen op me", geeft de oud-international aan.

Bron: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing