FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

INVESTEREN!

21-08-2013

9 reacties


Afgelopen zondag barstte de bom voor veel supporters van FC Utrecht. Na de kansloze nederlaag tegen Twente was voor velen meteen duidelijk dat FC Utrecht dit jaar gaat degraderen, dat we te veel kwaliteit verloren hebben en dat het een rampseizoen zal worden. Alle spelers zijn lamzakken die de derde divisie onderbond nog niet aankunnen, die het karakter en de inzet hebben die past bij langharige werkschuwe hippies en de allerergsten zijn Wilco van Schaik en Frans van Seumeren.

Vooral de laatste moet het ontgelden. ‘Hij moet nog één keer investeren!’, ‘Hij moet een speler halen.’ en  ‘Hij is zijn zakken aan het vullen!’ zijn veelgehoorde kreten. Terecht, want de beste man heeft kennelijk het slechtste voor met FC Utrecht. Hij heeft maar € 40.000.000,00 geïnvesteerd in de club en nu wil hij de club eerst financieel gezond wordt. Nu wil hij dat er redelijke salarissen betaald worden. Salarissen van maximaal € 250.000,00. En volgens mij kunnen er dan nog premies bijkomen. Bruto, dat dan weer wel.

Ook Wilco van Schaik kan het niet goed doen. Nu kan ik me absoluut niet vinden in de manier waarop hij over FC Utrecht spreekt. Teksten als ‘We moeten het product FC Utrecht beter vermarkten.’  vallen bij mij helemaal verkeerd. Wel waardeer ik zijn tomeloze inzet en zijn realisme. De laatste tijd hoor ik hem vaak volharden in teksten die hij eerder al bezigde: ‘We moeten de club financieel gezond maken’, ‘Spelers die topsalarissen vragen, zijn bij ons verkeerd. Die tijd is geweest.’ en ‘We moeten de rust nu bewaren.’. Wat mij betreft prima. Ik geloof echt dat hij zijn best doet, dat hij onder druk staat en dat hem constant om reacties gevraagd wordt door supporters, sponsoren, media en diverse aasgieren. En als je dan alle tijd neemt om al die reacties van hem te analyseren, zal er ongetwijfeld wat te vinden zijn dat je niet aanstaat. En dat kun je hem dan mooi weer keihard verwijten.

Wat mij betreft gaat er echt wel iets mis in het denkproces bij al die supporters die ik hierboven beschrijf. En wel om een aantal punten:

1.       In alle jaren dat de club bestaat, is het altijd een paar ups en vele downs geweest. Jaren dat we in februari al klaar waren omdat we te hoog stonden om te degraderen maar dat het linkerrijtje ook al uit het zicht was, waren er veel. Hier en daar een succesje. De laatste tien jaar zijn we natuurlijk ongelooflijk verwend. Bekerfinales, Europees voetbal, Johan Cruyff-schaal. Waarom is het nu opeens zo belangrijk dat we de top écht gaan bestormen? Zouden we dat niet ook al doen toen Hans van Breukelen technisch directeur was? We zijn toch geen Twente, PSV of Vitesse die een team bij elkaar koopt om een hoge klassering af te dwingen?

2.       In alle jaren dat de club bestaat, zijn we nog nooit gedegradeerd. Ik geloof er ook niks van dat we dat nu wel zouden gaan doen. Het is immers: ‘FC Utrecht kan niks; zelfs niet degraderen.’ Als we nog meer gaan investeren en mevrouw Van Seumeren wordt het echt zat en Frans moet ermee stoppen, zijn we ten dode opgeschreven. Of we gaan helemaal financieel ten onder en worden teruggezet naar de competitie van RBC; of we worden overgenomen door een of andere rijke gek die niks met de club heeft. Dat we zitten te kijken naar een club waar niks meer herkenbaar is.

3.       In alle jaren dat de club bestaat, hebben we altijd spelers gehad waaraan we ons konden spiegelen. Utrechters of kerels met een Utrechts karakter. De laatste 20 jaar bijvoorbeeld Jean-Paul de Jong, Henny van Schoonhoven, Stijn Vreven, Jordy Zuidam, Robert Roest, Jan Willem van Ede, Robert Wijnands, Joost Broerse, John van Loen, Sander Keller, Leon de Kogel en Stefan Postma. Door net als bijvoorbeeld Feyenoord niet te (kunnen) investeren, zal er een beroep gedaan moeten worden op de jeugdopleiding. De jeugdopleiding die kennelijk erg goed is. De jeugdopleiding die Utrechters herbergt en jongens van buiten met een Utrechts karakter. Jongens waar we van houden. Jongens waar we voor door het vuur gaan… maar die ook voor ons door het vuur gaan.

Al met al is het natuurlijk heerlijk dat het niet zo lekker gaat. Wat is er nu beter om als Utrechtsupporter op de tribune te zitten en lekker te zeiken en te zeuren? Om echt blij te zijn als Utrecht wint maar tevreden te zijn als we in een uitwedstrijd een puntje pakken? Om op maandag op je werk te kunnen zeggen dat een verlies ingecalculeerd was, om op maandag te zeggen dat jij nog maar moet zien dat die andere club ook een punt pakt in Waalwijk en een enkele keer om met de borst vooruit te lopen omdat jouw club toch maar mooi van die zogenaamde topclub gewonnen heeft!

Ik heb er al veel over gediscussieerd de laatste dagen en het komt bij mij steeds op hetzelfde neer. Wees blij dat de club een degelijk financieel beleid voert. Dat we niet weer zo’n luchtfietser als Jan Willem van Dop aan het roer hebben. Wees gerust boos op Frans van Seumeren dat hij de eerste jaren naar de verkeerde mensen heeft geluisterd maar wees vooral blij dat hij de club toen redde en dat we nu werken aan een gezonde basis voor de toekomst.

En als je het nou nog niet met me eens bent, trek dan je knip en koop jij die speler dan maar. Misschien wil die andere supporter die zo loopt te klagen dan maar het salaris ophoesten. € 500.000,- per jaar. Dat moet toch wel te doen zijn? Oh ja… en premies.

Peter C. Lie

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing