FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Indrukwekkend afscheid Wijnand Nietveld

07-10-2011

0 reacties


Onder grote belangstelling van onder andere de Utrechtse voetbalwereld is vrijdag op begraafplaats Tolsteeg in Utrecht afscheid genomen van Wijnand Nietveld. De oud-materiaalman van FC Utrecht, die tientallen jaren aan de club was verbonden, overleed afgelopen zondag onverwacht op 80-jarige leeftijd.

Voorafgaand aan de begrafenis reed de rouwstoet naar Stadion Galgenwaard. Daar stond in een indrukwekkende stilte een erehaag van medewerkers van FC Utrecht langs de weg om Nietveld, wiens kist was bedekt met de FC Utrecht-vlag, de laatste eer te bewijzen. De stoet stond even stil voor het stadion, waar Wijnand zo lang kind aan huis was en waar hij tot voor enkele weken trouw de thuiswedstrijden van FC Utrecht bezocht.

Naast de familie, vrienden en talrijke andere belangstellenden waren ook veel (oud-)spelers en -medewerkers van FC Utrecht naar begraafplaats Tolsteeg gekomen. Leo van Veen, Jean-Paul de Jong, Jan Wouters, Ton du Chatinier, Marco Cabo, Robby Alflen, Ton de Kruijk en vele andere prominenten uit de geschiedenis van de club en ook van het huidige FC Utrecht waren aanwezig bij de afscheidsdienst en de begrafenisplechtigheid.

Namens FC Utrecht sprak algemeen directeur Wilco van Schaik de familie en de andere aanwezigen toe. Hij roemde de vele en langdurige verdiensten van Wijnand Nietveld voor de club. "Jouw stoeltje in het stadion der FC Utrecht-harten is voor eeuwig gereserveerd", richtte Van Schaik zich tot slot tot de overledene. "Wijnand, bedankt voor alles."

Voorafgaand aan en na afloop van de begrafenis werden over deze icoon uit de Utrechtse voetbalhistorie vele verhalen opgehaald. Met name Wijnands humor en betrokkenheid en zijn roodwitte hart waren onderwerp van gesprek. Maar de clubman Nietveld was ook, aldus de oud-spelers, een vertrouwensman voor velen. Iemand die overal middenin stond en veel wist, maar daarmee goed overweg kon gaan, merkte één van hen op.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing