FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

In veilige haven dankzij tulband

16-04-2012

0 reacties


Het was weer eens een merkwaardige middag in Vak P. De wanhoop slaat toe wanneer VVV Venlo bijna moeiteloos een marge van twee doelpunten in Limburgs voordeel op het scorebord brengt. Mijn buurman die enkele dagen eerder naar Doetinchem was afgereisd, ziet het opnieuw niet zitten. ,,Twee zeperds binnen enkele dagen, dat kan geen supporter aan,'' hoor ik hem verzuchten.

Maar dan gebeurt Het Wonder. Terwijl tientallen fans op de Bunnik-Side demonstratief hun vak de rug toekeren, lijkt het alsof het elftal van een knellende druk is bevrijd. De thuisploeg begint zowaar te voetballen en daar komt dan ook nog eens de hoofdblessure van Frank Demouge bij. Hij keert terug met een wonderlijke tulband. Het moment waarop ik mijn aangeslagen buurman met de volgende opmerking een hart onder de riem steek. ,,Dat slachtoffer kan nog wel eens de held van de middag worden,'' roep ik hem toe. Het zouden profetische woorden blijken.

Want juist in de periode dat mijn buren angstig aan het rekenen zijn, staat FC Utrecht op. ,,Zes punten tegen Ajax, drie tegen AZ, stel je voor dat we die negen punten niet hadden gepakt. Dan zouden we onder de streep gestaan hebben. Zo klinkt het nog steeds somber achter me.'' Maar Frank Demouge en aangever Yoshiaki Takagi hebben geen boodschap aan dit pessimisme en scheuren de defensie van Venlo keer op keer open. En dat uitgerekend Alexander Gerndt eindelijk laat zien dat hij ook met rode schoentjes kan scoren, is Vak P plotseling een oase van vrolijkheid geworden.

Zo steekt voetbal dus in elkaar. Van het ene op andere moment kunnen de kansen keren, en dat heeft allemaal te maken met die bloederige tulband, het toonbeeld van onverzettelijkheid die we dit seizoen zo vaak node misten in Galgenwaard. Gelukkig hoefde clubeigenaar Frans van Seumeren na afloop niet op bezoek in het supportershome om de gemoederen tot bedaren te brengen. Dat had hij voor de wedstrijd overigens wel gedaan, een gebaar dat in die kringen erg werd gewaardeerd.

Hans van Echtelt - Vak P

(foto: FCUPhoto / F. Zilver)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing