FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Iets onrealistisch roepen. Dat is FC Utrecht'

18-02-2015

7 reacties


Willem van Hanegem, Martin Sturkenboom, Jan Wouters en Ton du Chatinier uiten zich vandaag in Voetbal International in kritische zin over de aanvallende ambities die FC Utrecht aan het begin van dit seizoen heeft uitgesproken.

“De grootspraak aan het begin van het seizoen was misschien bedoeld als lokkertje voor de supporters, maar dat is dan mislukt”, zegt oud-speler en –trainer Willem van Hanegem in Voetbal International. “Had het nou gewoon eerst even aangekeken.”

De ‘Kromme’ benadrukt dat het door FC Utrecht gepredikte aanvallende en attractieve voetbal niet zomaar te realiseren is. Een dergelijke speelstijl luistert nauw en werkt alleen als er vertrouwen is.

De teleurstelling om de tegenvallende resultaten is fnuikend voor dat vertrouwen, meent Van Hanegem, die wel enthousiast is over de spelersgroep: “Met deze selectie zou FC Utrecht best bij de eerste zeven kunnen spelen.”

Ook oud-voorzitter Martin Sturkenboom is kritisch over de uitgesproken plannen. “Die torenhoge ambities van aanvallend amusement zijn niets meer dan supporterspraat”, zegt hij in VI. “Supporters wachten eerst af, voordat ze gaan komen. Als het dan, zoals nu, tegenvalt, dan gaan ze wel andere dingen met hun geld doen.”

Oud-trainer Jan Wouters noemt de gedachte van offensief voetbal ‘moedig, maar ook naïef’. Hij denkt dat de selectie niet de kwaliteiten heeft om dat type voetbal te spelen. “Daarbij wil het publiek vooral spelers zien die keihard werken. Denk aan publiekslievelingen als Stijn Vreven en Jean-Paul de Jong.” Dat dergelijke spelers in de huidige selectie ontbreken, speelt mee in de teleurstelling, aldus Wouters.

Ook Ton du Chatinier is kritisch over de Utrechtse ambities. “Al die mooie plannen, hoe kun je nou zoiets gaan verkondigen als je niet eerst goed naar de mogelijkheden van je selectie kijkt? Die is in de afgelopen zomer op zoveel posities gewijzigd. (…) Van alles roepen, jezelf iets voorhouden, wat vervolgens totaal onrealistisch is. Dat is typisch FC Utrecht.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing