FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Huur met optie tot koop: tussenbalans

26-02-2015

16 reacties


Naast Sébastien Haller huurt FC Utrecht op dit moment ook Timo Letschert en Danny Verbeek. Voor alle drie deze spelers geldt dat er door FC Utrecht een optie tot koop bedongen is. Bij geen van deze spelers heeft FC Utrecht exact aangegeven welke transfersom eventueel betaald moet worden, en het is ook nog niet duidelijk of FC Utrecht de koopoptie bij één of meer van deze drie spelers wil lichten. Hoe presteren deze drie spelers cijfermatig?

Verbeek
Danny Verbeek werd afgelopen zomer gehuurd van Standaard Luik. Verbeek kwam nooit voor deze club in actie, want hij werd de afgelopen twee seizoenen al verhuurd aan NAC Breda. Daarvoor kwam hij uit voor FC Den Bosch.

In Utrechtse dienst beleefde Verbeek tot op heden weinig geluk. Aan het einde van de voorbereiding op het seizoen liep hij een rugblessure op waardoor Verbeek de eerste 15 duels van de competitie miste. Net na de winterstop kreeg hij hamstringklachten waardoor hij ook nog eens vijf duels miste. In de overige duels kwam hij vier keer als invaller binnen de lijnen (en werd slechts één keer een punt behaald). Daarin maakte vleugelaanvaller Verbeek 98 eredivisieminuten, en hij kwam niet tot scoren. Wie het verleden van Verbeek als profvoetballer bekijkt, ziet dat hij nooit eerder zo door blessures is geplaagd.

Letschert
Timo Letschert werd op 1 september 2014 gehuurd van Roda JC, en kwam eerder al uit voor FC Groningen.

Letschert kwam, na een lichte schouderblessure, op 25 september 2014 voor het eerst in actie tijdens een officieel duel van FC Utrecht (als invaller tegen PSV voor de KNVB-beker). Letschert kwam ook nog drie duels uit als linksback, maar raakte daarna even uit beeld als basisspeler. Sinds het uitduel tegen AZ, op 20 december 2014, is hij één van de vaste centrale verdedigers.
Letschert kwam tot op heden in 15 eredivisieduels tot 1.124 speelminuten. In vier van deze 15 eredivisieduels was Letschert invaller.

Haller
Sébastien Haller werd eind december 2014 gehuurd van AJ Auxerre, mede vanwege de zware enkelblessure van centrumspits Ruud Boymans.

Pas in zijn zesde officiële duel wist Haller het net te vinden, en hij deed het toen direct goed met zijn vier goals tegen FC Dordrecht. De week erna wist Haller uiteindelijk de gelijkmaker tegen Heracles te scoren.
Haller kwam tot op heden in zeven eredivisieduels tot 406 speelminuten. Daarin scoorde hij vijf maal, dus zijn gemiddelde is één goal per 81 minuten. Vergelijk dit met Ruud Boymans die in 724 minuten tot negen goals kwam. Zijn gemiddelde ligt daarmee op één goal per 80 minuten. Wel is een opvallend verschil dat Boymans zijn negen goals scoorde in zeven verschillende duels. Haller scoorde vijf keer in twee verschillende duels.

In Namen en Rugnummers van RTV Utrecht erkende Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff dat Haller omstreek acht ton zou moeten kosten.

Noot: de eredivisiespeelminuten van de vier genoemde spelers zijn tot en met het uitduel tegen Heracles, en de bron is http://www.whoscored.com/Teams/128.

Foto's: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing