FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Hoofd Opleidingen Henny Lee stelt zich voor...

12-07-2011

0 reacties


Ondanks dat ik de afgelopen weken veelvuldig bij FC Utrecht te zien ben geweest en met veel mensen heb gesproken, wil ik mij langs deze weg als nieuwe Hoofd Opleidingen nader voorstellen.

Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb ná Sporting '70, de jeugdopleiding van FC Utrecht doorlopen. Uiteindelijk heb ik het tweede elftal gehaald (destijds C-team), maar ben ik door een blessure gedwongen vroegtijdig een einde aan mijn voetballoopbaan te maken. Met de gedachte in de voetballerij actief en werkzaam te willen blijven, heb ik de opleiding CIOS afgerond en uiteindelijk het hoogste trainersdiploma "Coach Betaald Voetbal" behaald. Daarnaast heb ik de opleiding tot docent "trainersopleidingen" en een HBO opleiding "inrichtingswerk" afgerond. Vervolgens heb ik voor het trainersvak gekozen, waarbij ik voornamelijk als hoofdtrainer in zowel de amateurtop als in de eerste divisie (Jupiler League) heb gewerkt. Deze clubs waren o.a. Spakenburg, DOVO, Sparta Nijkerk, Haarlem, Telstar, Cambuur L. en FC Dordrecht. Naast mijn werkzaamheden als trainer ben ik sinds zes jaar als docent trainingsopleiding TC I werkzaam bij de KNVB.

Al met al zit ik nu ruim 20 jaar in het vak als Trainer/coach en kan ik vanuit deze en mijn ervaring als docent aan een mooie klus als Hoofd Opleidingen bij FC Utrecht beginnen. Typerend is hoe Technisch Directeur Foeke Booy mij vanuit een duidelijk gewenst profiel benaderde. Het gevoel was direct goed en het genoemde profiel sloot prima aan bij mijn persoonlijkheid en werkwijze. Daarnaast bleek er veel vertrouwen uit het feit dat FC Utrecht een driejarig contract aan wilde gaan, dus vanuit een continuïteitsgedachte.

Ik ben ervan overtuigd in FC Utrecht een mooie uitdaging gevonden te hebben. FC Utrecht ervaar ik bovendien als een club van het volk met een rijke historie, dat momenteel een goed doordacht en ambitieus beleid voert. Een goed bestuur, een grote sponsorgroep, een ambitieuze hoofdsponsor en veel fantastische vrijwilligers, die de kurk vormen waarop de vereniging drijft.

Ondanks dat ik aanbiedingen had om als hoofdtrainer door te kunnen werken in de eerste divisie (Jupiler League) heb ik gekozen voor FC Utrecht. Ik heb altijd al de ambitie gehad om bij Utrecht te gaan werken. En zeker nú spreekt de club mij aan, gezien de ambitie en het beleid, maar ook gewoon qua gevoel. Ik heb altijd gezegd: als de trein FC Utrecht voorbij komt, stap ik er in en nu is het zo ver. Ik zie veel in het door de club uitgezette technisch beleid voor de langere termijn. De continuïteit in het beleid is belangrijk en daar voel ik me bij thuis. FC Utrecht heeft nu twee jaar van het vijfjarenplan achter de rug, vandaar mijn overeenkomst voor de komende drie jaar. Ik wil graag helpen de club de komende jaren op een nog hoger niveau te brengen.

Ik zie voor mezelf een taak weggelegd als ‘coach van de coaches'. Mijn voorganger Koos van Tamelen heeft in de jeugdopleiding een prima basis neergelegd als het gaat om de organisatie en randvoorwaarden. Vanuit de club heb ik een mooie opdracht meegekregen om de opleiding verder te gaan professionaliseren. In vaktermen is het nu zaak om "op inhoud te gaan ontwikkelen". Simpel gezegd gaat het erom dat we een werkwijze gaan creëren en afstemmen waa rdoor de talenten (jeugdspelers), jeugdtrainers en de teams zich optimaal gaan ontwikkelen richting de ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren van ons vlaggenschip, het 1e elftal. Het uiteindelijke doel is dat de A- selectie in de toekomst voor de helft uit eigen opgeleide spelers gaat bestaan. Daarom is het belangrijk dat er jaarlijks eigen opgeleide spelers blijven doorstromen naar de 1e selectie, ook al komt de "lat" steeds hoger te liggen.

Al met al mooie uitdagingen die ik graag met het gehele jeugdkader aan ga. Mijn streven hierbij is dat de FC Utrecht opleiding uiteindelijk tot de top van Nederland gaat behoren.

Tot langs de lijn!
Henny Lee

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing