FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Hongaarse sluitpost vecht voor kans bij Utrecht

01-07-2011

2 reacties


Voor FC Utrecht is het nieuwe voetbalseizoen afgelopen maandag officieel begonnen. Een aantal spelers mocht nog even genieten van een vakantie, anderen waren niet present vanwege blessureleed. Donderdag, drie dagen later, was de situatie onveranderd: de selectie was incompleet. En dat met een oefenwedstrijd tegen een regioelftal in het vooruitzicht.

Erwin Koeman leunt ontspannen tegen een hek. Terwijl zijn spelers rondjes lopen in de bossen, blijft de 49-jarige oefenmeester achter op trainingscomplex Zoudenbalch. Op hetzelfde moment werken twee keepers zich uit de naad op het veld naast de hoofdtribune. Koeman besluit een kijkje te nemen. Menig supporter vraagt zich af welke keeper er naast André Krul op het Utrechtse groen staat. Het is Róbert Ambrusics. Een negentienjarige stagair die in de Domstad een contract probeert af te dwingen.

Proefperiode in Utrecht
Keeperstrainer Marcel Mul roept beide heren bij elkaar en legt een oefening uit. Hij doet dat niet in het Nederlands, maar in het Engels. Ambrusics is namelijk afkomstig uit Hongarije. Op dit moment staat de jonge goalie nog onder contract bij Leicester City, maar bij de club uit het Championship moet hij het stellen met een plek op de reservebank. In Utrecht hoopt hij meer speelminuten te maken, al is het nog maar de vraag of hij de strijd met eerste doelman Michel Vorm gaat winnen.

Naast Ambrusics is ook Krul aanwezig op de training van FC Utrecht. De jongeling werd afgelopen seizoen nog verhuurd aan Jupiler League-club Sparta Rotterdam, waar hij een wisselvallig jaar kende. Hij werkte sterke wedstrijden af met met mindere duels, waarin regelmatig zijn mindere kwaliteiten aan het licht kwamen. Desondanks heeft FC Utrecht besloten om hem terug naar stadion Galgenwaard te halen.

Hongaar vecht voor kans
Daar komen de spelers van FC Utrecht aan. Terug van hun training in het bos. Ze kijken om zich heen en lopen richting de kleedkamer. Even later volgen ook de keepers hun weg naar de warme douche. Morgen staat de voorlaatste training op het programma voor de oefenwedstrijd tegen regioteam Vleuten/De Meern.

Mogelijk komt Ambrusics dan voor de eerste keer in actie voor FC Utrecht. Mede op basis van die wedstrijd zal de club beslissen of zijn toekomst daadwerkelijk in de Domstad ligt. Kijkend naar de concurrentie onder de lat lijkt de kans klein dat hij, wanneer hij in aanmerking komt voor een contract, veel wedstrijden gaat spelen komend seizoen. Maar Ambrusics is niet van het opgeven. De goalie is fanatiek, vecht voor alles. Michel Vorm is gewaarschuwd.

Bron: voetbalcentraal.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing