FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Hoe mooi kan het leven van een FC supporter zijn?

16-12-2010

22 reacties


Als supporter van FC Utrecht heb je te maken met tijden van treurnis en tijden van genot. Dat was zo, dat is zo en dat zal naar alle waarschijnlijkheid zo blijven. Maar wat we met z'n allen de laatste paar dagen hebben meegemaakt is echt ongelooflijk. Met meer dan opgeheven hoofd het europees avontuur beëindigd en hoe vaak zullen we nog de woorden uitspreken: "maar als..., dan...".

Terwijl de bus met 61 FCU Fans nog onderweg is vanuit Liverpool, maken wij de balans op van de legendarische reis naar Anfield. Officieel iets minder dan 3500 FC Utrecht supporters vertrokken voor een één- of meerdaagse reis naar de Engelse havenstad. In werkelijkheid zouden het er wel eens meer dan 5000 geweest kunnen zijn, als je zag hoeveel Utrechters zich buiten de officieel voor hen georganiseerde vakken bevonden. En er viel nauwelijks een wanklank te horen en voor zover ons bekend hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Reeds op dinsdag kleurden de straten en kroegen van Liverpool Utrechts rood-wit, wat op woensdag nog extra gestalte kreeg. Met het vliegtuig, de bus , de boot of de auto trok de Utrechtse armada erop uit om getuige te zijn van hun droomwedstrijd. En te feesten.

De weergoden werkten mee om de trip te laten slagen, want precies de dagen dat FC Utrecht in Liverpool verbleef, was het prima winterweer. Droog en zonnig.

Als bestuur van True Support kijken wij zeer tevreden terug op de afgelopen dagen. De busreis naar Liverpool verliep uiterst voorspoedig , waardoor het Campanile hotel ruim anderhalf uur eerder dan gepland werd bereikt. Gelukkig konden de meeste kamers direct worden ingecheckt, zodat de fans de stad in konden om sfeer te proeven. Nadat de omwisselbiljetten waren verruild voor de wedstrijdkaarten, konden leden en niet-leden een paar uur terecht bij The Isla Gladstone Conservatory, een toplocatie op steenworp afstand van Anfield. Dit bleek een gouden greep, meer dan 350 supporters vonden hun weg hier naartoe en hebben zich prima vermaakt. Ook FC Utrecht voorzitter Jan Willem van Dop kwam langs en genoot zichtbaar en langdurig. Het bier vloeide rijkelijk en er kon wat gegeten worden, alles in een ontspannen sfeer.

De wandeling naar Anfield eindigde bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het Hillsborough drama. Het was in één woord indrukwekkend om met zoveel FC Utrecht supporters zo oprecht stil te staan bij deze 96 gevallenen, waarvan de jongste nog maar 10 jaar was.

Wij hebben de support vanaf de upper en lower tier op de Anfield Road Stand ervaren als fantastisch, voor de volle 100% achter de ploeg staan en de longen uit het lijf zingen. Dat daarbij helaas toch een kleine minderheid zich soms van een mindere kant liet horen, is te betreuren, maar het positieve gevoel overheerst. Zelfs het onhandige optreden van de Engelse stewards en de politie in de FC Utrecht vakken mocht de pret niet drukken. Tot ver na afloop van de wedstrijd kreeg de ploeg de vocale beloning voor een prachtig europees avontuur. Maar ook de Liverpool supporters waren vol lof over ons allen. Wij hoorden dat het uniek is dat het uitpubliek "You'll never walk alone" massaal meezingt en dat men het zelden heeft meegemaakt dat het uitvak zo massaal en intensief heeft gezongen, de hele wedstrijd door. (filmpje 1 | filmpje 2)

Na afloop werd nog tot in de kleine uurtjes, ook met Liverpoolfans, gedronken en gegeten.

Zo mooi kan het leven van een FC supporter zijn.

 

Bestuur True Support

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 22 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing