FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Hiddink houdt tweede kort geding tegen

08-08-2005

0 reacties


De interessante soap omtrent de combiperikelen rondom de wedstrijd Heracles Almelo en PSV Eindhoven lijkt ten einde. Guus Hiddink en PSV hebben de Supportersvereniging verzocht om - in het belang van het speelschema van PSV - af te zien van een tweede kort geding tegen de burgervader van de gemeente Almelo. Onderstaande valt te lezen op de website van de Supportersvereniging PSV:

    Géén tweede kort geding tegen Almelo Op schriftelijk verzoek van – en in onderling overleg met – PSV en Guus Hiddink in het bijzonder, is besloten om géén tweede kort geding te voeren tegen de Burgemeester van de Gemeente Almelo. Dit omdat bij een eventueel verbod van de wedstrijd tussen Heracles en PSV op 13 augustus aanstaande en bij het aldus verplaatsen van de wedstrijd naar een later datum (bijvoorbeeld naar een week met Europa Cup verplichtingen) de sportieve belangen van PSV (ernstig) in het geding kunnen komen. Dit willen wij, PSV supporter als we zijn, niet voor onze rekening nemen. Waarbij wij wel wensen op te merken dat een tweede (bestuursrechtelijk) kort geding wél mogelijk een kans op succes bood. Dit betekent niet dat wij niks bereikt hebben, de uitspraak van de voorzieningenrechter op 3 augustus jongstleden biedt de Nederlandse voetbalfans een aantal voordelen:
    • Er kan door de Burgemeester van een speelstad niet zelf een (auto/bus/trein)combiregeling buiten de gemeentegrens worden opgelegd;
    • Een combiregeling is in veel gevallen géén effectief middel om personen zonder kaartje en/of met stadionverbod te weren
    • De uitspraak van de rechter heeft een signaalfunctie, in die zin dat Burgemeesters van andere speelsteden niet zomaar (ongemotiveerd) een combiregeling meer kunnen opleggen. Er moet echt iets aan de hand zijn, voordat er sprake is van ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde. Bij enkele ongeregeldheden van personen zonder kaartje en/of met stadionverbod, die buiten de combiregeling om reizen, hoeft er nog geen sprake te zijn van ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde.
    • Kosten busvervoer komen voor rekening van de Gemeente Almelo

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Sparta RotterdamFC Utrecht
26 november 2017 14:30 uur
Het Kasteel

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (4) tonyb 23pt
2 (5) badbo13 23pt
3 (3) fanvandeFC 22pt
4 (1) Le@n 21pt
5 (2) Gina 20pt
6 (10) L@rs-Sven 19pt
7 (13) Menno 19pt
8 (16) Kikker 19pt
9 (18) Sjakie 18pt
10 (21) El Nino 18pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing